/Ako zo Scifi – Triton Scuba maska zmení potápačov na ľudské ryby

Ako zo Scifi – Triton Scuba maska zmení potápačov na ľudské ryby

Juhokórejský dizajnér Jeabyun Yeon predstavil koncept potápačských masiek, ktoré by umožnili dýchať potápačom pod vodou vez kyslíkových zásobníkov. Maska Triton sa skladá z dvoch ramien, ktoré slúžia ako žiabre. Dokážu extrahovať z vody kyslík a poskytujú dýchateľný vzduch pre svojho nositeľa.

Namiesto nosenia ťažkého potápačského zariadenia si plavci jednoducho vložia do úst náustok. Zariadenie je pokryté plastovými „váhami“, ktoré umožňujú vode vstúpiť do malých komôr, kde sa oddelí kyslík od kvapaliny. Vnútorný filter

fish-scuba-mask-5 fish-scuba-mask-4

Triton využíva malé štrbinové závity, s otvormi menšími než molekuly, cez ktoré dokáže prejsť iba vzduch. Ten sa potom stláča v malom zásobníku. Celý prístroj je poháňaný malou výkonnou mikrobatériou. Dizajn je zatiaľ v štádiu konceptu, no jeho vynálezca dúfa, že sa zmení na komerčný produkt, ktorý by mohol úplne nahradiť klasickú potápačskú dýchaciu výstroj.

fish-scuba-mask-6

Zdroj: http://inhabitat.com/triton-scuba-mask-transforms-divers-into-human-fish/fish-scuba-mask-2/

Article by Julie M. Rodriguez

Už od roku 2010 sa pohybujeme vo svete inovatívnych technológii, ktoré riešia problém elektrického pripojenia mimo elektrickej siete - Off grid. Našim cieľom je pomáhať šetriť energiu, pretože ako prax ukazuje úspora nevyrobenej energie je ešte efektívnejšia, ako vyrobená energia.