/Solárne vonkajšie osvetlenie – riešenie pre miesta bez elektrickej energie
solarne senzorove osvetlenie

Solárne vonkajšie osvetlenie – riešenie pre miesta bez elektrickej energie

V posledných rokoch sa solárne vonkajšie osvetlenie teší veľkej obľube. Je to spôsobené nielen zvyšujúcimi sa cenami energií, ale rovnako aj enviromentálnym povedomím. Veľmi praktické a vyhľadávané sú najmä solárne nástenné senzorové osvetlenia alebo stĺpikové senzorové svetlá. Svietia prekvapivo veľmi jasno, jednoducho sa inštalujú a prevádzkové náklady sú prakticky nulové.

Sú výborným bezpečnostným prvkom pred zlodejmi a osvetlia vám cestu alebo priestor pred dverami bez toho, aby ste museli svoj nákup pustiť z rúk alebo svetlo manuálne spustiť. Prinesú vám svetlo na miesta, kde nemusíte ťahať elektrickú energiu. Na ich prevádzku a dobitie stačí len slnečné žiarenie.

Solarne senzorove osvetlenie stlpikove

Vonkajšie osvetlenie – výhody solárnych svietidiel a lámp

  • Sú schopné fungovať celý rok
  • Jednoducho a rýchlo sa inštalujú
  • Môžete ich namontovať alebo umiestniť kdekoľvek
  • Majú výbornú svietivosť
  • Chránia váš majetok rozsvietením pri akomkoľvek pohybe
  • Na prevádzku nepotrebujú elektrickú energiu

Na trhu nájdeme množstvo solárnych senzorových svetiel. My si predstavíme základné typy, ktoré by nemali chýbať vo vašej záhrade, chate alebo terase.

Solarne senzorove osvetlenie stlpikove

Solárne vonkajšie osvetlenie Evo SMD SS9855 s pohybovým senzorom

Tento typ vonkajšieho osvetlenia s pohybovým senzorom zabezpečí svetlo na váš pozemok veľmi jednoducho a rýchlo. Ako všetky solárne svietidlá, nepotrebuje elektrickú energiu a má jednoduché zapájanie, takže aj v prípade výpadku elektrickej energie môžete ostať v pokoji. Obsahuje 350 lumenov a nechýba mu ani pohybový senzor. Svetlo ponúka vysoký jas a dokáže sa rozsvietiť až 500-krát v 30 sekundových intervaloch pri plne nabitej batérii.

Počas dňa solárny panel dobíja internú batériu, ktorá po zotmení dodáva svetlu energiu. Po zotmení sa svetlo automaticky aktivuje. Akonáhle zaznamená pohyb v rozsahu 12 m, rozsvieti sa silné svetlo, ktoré osvetlí priestor, ktorý potrebujete. Na úsvite EVO SMD zastaví svoju činnosť a začne sa nabíjať, aby bolo pripravené na svoju ďalšiu prevádzku.

Vonkajšie osvetlenie KODIAK SS9950 so senzorom pohybu

Toto solárne senzorové dizajnové svetlo KODIAK sa rozsvieti automaticky pri každom vašom kroku. Jeho umiestnenie je ideálne pri chodníkoch, príjazdových cestách a hlavne tam, kde nie je možné priviesť elektrickú energiu. Svetlo má ľahko vymeniteľné batérie a je schopné prevádzky počas celého roka.

Solarne senzorove osvetlenie stlpikove

Využíva technológiu  Edge, ktorá umožňuje ľahko a rýchlo zdvojnásobniť výkon nabíjania a rovnako aj dobu svietenia. Doba svietenia pri plnom nabití je 60 sekúnd pri zachytení pohybu. Senzor zaznamená pohyb v rozmedzí 5 metrov.

2 Režimy svietenia vonkajšieho osvetlenia

Režim šetrenia elektrickej energie

Pre potrebu celoročnej prevádzky je toto solárne svietidlo vybavené technológiou úspory energie. Táto technológia zabezpečuje zdvojnásobenie doby svietenia na úkor mierneho zníženia jasu. Tento úsporný mód je ideálny pre použitie na miestach, kde nie je dostatok slnečného žiarenia a nie je možné dokonalé umiestnenie solárneho panela. Rovnako nájde využitie v zimných mesiacoch a oceníte ho v situácii, kedy preferujete skôr jemnejší svetelný efekt.

Režim štandard

Pri štandardnom režime svetlo po zotmení vyžaruje konštantné jemné a tlmené svetlo a pri detekcii pohybu sa zvýši na úplný jas. Zosvetlenie sa zoslabí po 60 sekundách posledného pohybu na jemné tlmené svetlo.

Solárne senzorové svietidlá sú naozaj skvelým pomocníkom vo vašej záhrade. Prinesú svetlo tam kde nie je a osvetlia to čo potrebujete. Sú veľkým pomocníkom hlavne v nadchádzajúcom zimnom období, kedy je prírodného svetla stále menej a menej. Stačí si len vybrať to správne.

Zdroj: ECOPRODUKT, Foto: ECOPRODUKT

Už od roku 2010 sa pohybujeme vo svete inovatívnych technológii, ktoré riešia problém elektrického pripojenia mimo elektrickej siete - Off grid. Našim cieľom je pomáhať šetriť energiu, pretože ako prax ukazuje úspora nevyrobenej energie je ešte efektívnejšia, ako vyrobená energia.