/Nissan predstavil elektrickú zmrzlinovú dodávku s nulovými emisiami a solárnymi panelmi
zmrzlinovy-elektromobil-nissan

Nissan predstavil elektrickú zmrzlinovú dodávku s nulovými emisiami a solárnymi panelmi

Na oslavu Dňa čistého ovzdušia vo Veľkej Británii, spoločnosť Nissan predstavila impozantnú elektrickú zmrzlinársku dodávku, ktorá produkuje nulové emisie a zároveň vám ponúkne množstvo osviežujúcich príchutí zmrzliny. Dodávka je elektromobil, poháňajúci dva elektrické agregáty Nissan Energy ROAM a strešnými fotovoltickými panelmi s cieľom napájať dodávku, ako aj chladiace zariadene na palube vozidla,ktoré pomáhajú udržať zmrzlinu v chlade.

divca-so-zmrzlinou
solárne panely

Neexistuje nič lepšie ako dobre vychladená, chutná zmrzlina, ktoré vás schladí počas horúcich letných dní. Problém väčšiny pojazdných zmrzlinových dodávok je, že využívajú najmä naftové motory, ktoré svojimi emisiami zaťažujú životné prostredie. Okrem toho, mnoho starších dodávok musí nechať motor zapnutý, aby poháňal mraziace zariadenie vo vozidle a tým sa opäť vylučujú do ovzdušia škodlivé látky po celú dobu chodu tohto agregátu.

ludia-pri-elektormobile-nissan

Vďaka novému dizajnovému prototypu s nulovými emisiami Nissan dúfa, že revolúciu v odvetví mobilných zmrzlinových áut poskytne alternatívnym spôsobom pre dodávateľov, ktorí chcú znížiť produkciu uhlíkovej stopy pri svojej činnosti.

solarne-panely-nastreche-nissanu

Prototyp postavený na modeli e-NV200 je 100% elektrický model VANu spoločnosti Nissan. Bol postavený s použitím lítium-iónových článkov získaných z elektrických vozidiel prvej generácie Nissan. Motor vozidla napája batéria s objemom 40kWh, zatiaľ čo zariadenie na zmrzlinu poháňa prenosný zdroj Nissan ROAM.

nissan-ektricke-nabijanie
nissan-elektricka-zasuvka

Aby Nissan pretavil svoj sen o elektrickom zmrzlinovom VANe v skutočnosť, spojila sa spoločnosť so škótskym výrobcom zmrzliny Mackie´s, ktorá využíva veternú a solárnu energiu na výrobu svojich lahodných zmrzlín. Výsledkom je, že Nissan okrem predaja zmrzliny, ktorý je šetrný k životnému prostrediu prispel taktiež aj k celkovému „eco-friendly“ spôsobu podnikania vďaka využitiu zelenej energie v podobe unikátneho elektromobilu.

cta-solarne-nabijacky

Zdroj: inhabitat.com           Fotky: newsroom.nissan-global.com

Vo firme EcoProdukt pôsobí na marketingovom oddelní a zaoberá sa článkami z oblastí, ako sú solárna energia, Off-grid a zariadenia využívajúce obnoviteľné zdroje pre dom, záhradu a turistiku.