/Vykurujete drevom? Potom by ste sa mali obzrieť po tejto sekere, ktorá vzdoruje fyzikálnym zákonom (video)
Sekera-vykorovanie-tuke-palivo-eko-

Vykurujete drevom? Potom by ste sa mali obzrieť po tejto sekere, ktorá vzdoruje fyzikálnym zákonom (video)

O sekerách sme si doteraz mysleli, že čím mohutnejšia a ťažšia je, tým lepšie oddeľuje drevené časti. Nemusí to byť nevyhnutne tak. Objavili sme túto unikátnu sekeru, ktorá má špeciálne tvarovaný povrch. Práca s ňou vyžaduje len zlomok sily, ktorú by ste potrebovali na naštiepanie veľkého kusu dreva.

Princíp páky a klinu v jednom

Fínsky vynález sa volá Vipukirves a váži iba 3 kg. Os sekania je mimo stredu, takže sa sekera zároveň správa ako klin, čo vyžaduje oveľa menej sily, než pri tradičnom tvare. Ak svoj domov, či chatku vykurujete drevom, zásobu na celú zimu môžete pripraviť za necelý deň. Dokonca si trúfame tvrdiť, že to nebude problém ani pre nežné pohlavie.

Pri pozeraní tohto videa si možno v úžase pretriete oči.

Za kvalitu sa platí.

Táto sekera nie je lacnou záležitosťou. v EU vás výjde na cca 230€, no určite stojí za zváženie, koľko času a energie vám ušetrí.

Nezávislá recenzia a test poukazuje na praktické výhody a nevýhody netradičnej sekery.


cta šetrene tepla

Už od roku 2010 sa pohybujeme vo svete inovatívnych technológii, ktoré riešia problém elektrického pripojenia mimo elektrickej siete - Off grid. Našim cieľom je pomáhať šetriť energiu, pretože ako prax ukazuje úspora nevyrobenej energie je ešte efektívnejšia, ako vyrobená energia.