/Zaujímavé porovnanie: Klasické žiarovky, LED osvetlenie a fluorescenčné žiarivky. (infografika)

Zaujímavé porovnanie: Klasické žiarovky, LED osvetlenie a fluorescenčné žiarivky. (infografika)

V redakcii Ecoprodukt.sk  sme pre vás pripravili porovnanie najbežnejších zdrojov svetla. Klasické žiarovky i napriek tomu, že na pultoch uvoľňujú čoraz viac miesta úspornejším zdrojom svetla, sa stále hojne vyskytujú najmä na verejných plochách, chodbách škôl a nemocníc, staniciach, úradoch, firmách a stále aj v mnohých domácnostiach.  Ich ekologické varianty, ako fluorescenčné žiarivky, LCD-CCFL a LED osvetlenie sú priateľskejšie k našim účtom za elektrinu, no majú aj niektoré nevýhody.

LED osvetlenie v.s. fluorescenčné a tradičné žiarovky.

Pozrime sa na porovnanie úžitkov a nevýhod. Okrem spotreby energie nás zaujíma aj výkon, svetelná atmosfére, čas plného výkonu, ekologická likvidácia a životnosť. Ich nadobúdacia cena samozrejme tiež ovplyvňuje náš výber, no pozrite si infografiku, možno vám najbližšie pomôže rozhodnúť sa pre drahšiu možnosť, no v konečnom dôsledku priateľskejšiu k životnému prostrediu a vašim účtom nasledujúci rok po avizovanom letnom zdražení elektrickej energie.  > ziarovky-porovnanie-infografika-LED-fluorescencne-LCD-CCFL-cena-ecoprodukt.sk 100dpi

Zdroj: ecoprodukt.sk (g)
grafika: Ⓒ ecoprodukt.sk

 

Už od roku 2010 sa pohybujeme vo svete inovatívnych technológii, ktoré riešia problém elektrického pripojenia mimo elektrickej siete - Off grid. Našim cieľom je pomáhať šetriť energiu, pretože ako prax ukazuje úspora nevyrobenej energie je ešte efektívnejšia, ako vyrobená energia.