/Nemecká spoločnosť ponúka pomocou cloud serverov vykurovanie zadarmo
Úspora pri vykurovaní pomocou data serverou

Nemecká spoločnosť ponúka pomocou cloud serverov vykurovanie zadarmo

Nová spoločnosť v Nemecku tamojším obyvateľom ponúka bezplatné kúrenie a teplú vodu. Stačí, ak si u seba necháte zapojiť jednu z ich dátových centier. Je to úplne jednoduché a pritom geniálne riešenie. Spoločnosť, Cloud & Heat, umiestni servery vo vašich priestoroch, ako kancelárie, kde sa uchovávajú dáta pre užívateľov internetu. Odpadové  teplo generované serverom sa využíva na vykurovanie budovy a ohrev vody.

Využitie odpadového tepla pre vykurovanie nie je novinkou

Cloud & Heat nie je jedinou spoločnosťou, ktorá takéto riešenie ponúka. Francúzska firma Qarnot robí niečo podobné tým, že ponúka domáce vykurovanie pomocou nástenných radiátorov so štyrmi procesormi. Avšak, Nemci sú popredu v technickom prevedení. Navyše ponúkajú bezplatnú skúšobnú verziu cloudových služieb poskytovanú svojimi dátovými centrami.

Úspora pri vykurovaní pomocou data serverou

Skryté náklady spojené s vykurovaním zadarmo

Aj keď dátové centrá majú veľké opodstatnenie, Cloud & Heat biznis model vyvoláva pochybnosti. Na povrchu to vyzerá ako super deal pre podnikateľov ale sú tu aj skryté náklady. Zainteresované spoločnosti musia najprv zaplatiť za protipožiarne dátové skrine, ktoré stoja zhruba rovnako ako konvenčné vykurovanie. No v konečnom dôsledku Cloud & Heat poskytuje teplú vodu a vykurovanie zadarmo a pritom platí aj účty za internet a elektrinu.

Úspora pri vykurovaní pomocou data serverou

Výhody a nevýhody cloud vykurovania v skratke

Dátové jednotky v súčasnosti majú problém vyhovieť ponuke a dopytu trhu, kedže spravovanie dát nie je tak nevyhnutné ako je potrebné teplo. Jednotky sú vybavené akumulačnou nádržou pre uchovávanie tepla a môžu byť kombinované s už existujúcim kúrením. Cez teplé letné obdobia má možnosť prebytočné teplo sekundárne odvádzať, ak práve nie je potrebné vykurovanie.

V súčasnej dobe sú tieto systémy k dispozícii iba v rámci Nemecka, ale v prípade ak bude tento systém populárny, nie je žiadny dôvod prečo by nemohli mať podobný úspech aj v iných častiach sveta.

www.cloudandheat.com


6 jednoduchých riešení pre úsporu energie nielen v domácnosti



  peci  lna pr   547725a152192 5 nezvyčajných spôsobov ako udržať váš domov v tepleEndotherm™
  je patentovaná energeticky úsporná prísada do centrálneho kúrenia.

Táto unikátna prísada dokáže preukázateľne ušetriť 
až 15%nákladov za vykurovanie.

>>>>>> viac informácií 

 


úsporná fólia za radiátor

Radflek™ je energeticky najúčinnejšia úsporná radiátorová fólia na trhu

Odráža minimálne 95% tepelnej energie vyžarovanej zo zadnej časti vášho radiátora.

>>>> viac informácií


 

Term  k   ventil 52a6051c08b6e 166x125 5 nezvyčajných spôsobov ako udržať váš domov v teple

Termík zvýšuje účinnosť radiátora niekoľkonásobne

S Termíkom máte  vyhriatu izbu už za 20 minút. týmto ventilátorom pod radiátor získate úsporu energie za kúrenie.



>>>> viac informácií


Radi  tor Booste 4ecac5e002052 e1417608666610 5 nezvyčajných spôsobov ako udržať váš domov v teple

RadiatorBOOster zabezpečí rýchlejšie vyhriatie izby, pri menšej spotrebe energií. RadiatorBOOster zaistí efektívne využitie tepla z radiátora, jeho vysatím a následným rozptýlením do miestnosti.

Týmto spôsobom docielite rovnakú teplotu v celej miestnosti a zároveň môžete znížiť  teplotu termostatu  o 1-3°C, čo v priemere predstavuje úsporu okolo 160€ ročne.

>>>> viac informácií


 

windowkit 50 e1417609069318 5 nezvyčajných spôsobov ako udržať váš domov v tepleIzolačná fólia na okno 0,03 mm je navrhnutá hlavne na okno s jednou vrstvou skla. S touto fóliou môžte vytvoriť dalšiu vrstvu izolácie. 


Medzi oknom a fóliou vznikne malá vzduchová medzera ktorá slúži ako izolácia podobne ako je to u dvoj skiel.

>>>> viac informácií


 5 nezvyčajných spôsobov ako udržať váš domov v teple

Perlátory Hihippo znižujú spotrebu vody až o 85% a ušetria vám nemalé náklady nielen na vodu ale energie na výrobu teplej vody.

Návratnosť tejto investície je skutočne niekoľko týždnov.

>>>> viac informácií

 

webbanner 28112013 viansolarne

Už od roku 2010 sa pohybujeme vo svete inovatívnych technológii, ktoré riešia problém elektrického pripojenia mimo elektrickej siete - Off grid. Našim cieľom je pomáhať šetriť energiu, pretože ako prax ukazuje úspora nevyrobenej energie je ešte efektívnejšia, ako vyrobená energia.