/Je solárna energia príliš drahá?

Je solárna energia príliš drahá?

Zmenu klímy môžeme riešiť súčasne so zmenou ekonomiky. Zdrojom je nekonečno slnečného žiarenia. Máme priestor, nevyužité polia, nekonečno striech a priestranstiev. Solárna energia neprodukuje žiadne emisie a skleníkové plyny. Slnečnú energiu môžeme ukladať v zásobníkoch a batériách a využiť, keď je slnečného svitu málo.

Nechceme využívať solárnu energiu, pretože je drahá?
Poďme to zmeniť! Čo, ak je solárna energia naozaj lacná?

 

graf zenman

 

Zamyslite sa nad dôsledkami, ako by sa dal zmeniť svet, ak by bola solárna energia lacnejšia, ako výroba benzínu? Stála menej, ako jadrová energia? Lacnejšia ako fosílne palivá? Je to možné, pretože po desaťročia vzniklo mnoho skvelých nápadov a stačí ich len premyslieť, ako by sa dali znížiť náklady na výrobu solárnej energie.
Sme presvedčení, že ak sú tieto nápady zadarmo pre všetkých, nájdu sa tu takí, ktorí prídu na to, ako to dokázať a vytvoriť
re-inžinieringom lacnejšiu energiu pre všetkých.

 
zenmam

 
Zenman Energy je nezisková organizácia, ktorá sa snaží riešiť celosvetový problém. Nerobíme to pre peniaze. Robíme to s cieľom vytvoriť lepšiu budúcnosť pre naše deti. Potrebujeme veľa tvorivého rozumu, ale ja peňazí. Nezáleží na tom, či ste inžinier, alebo chyžná. Môžete prispievať.
Ak máte technické znalosti, môžete nám pomôcť. Ak nie, ale máte 5, alebo 25 dolárov na konci mesiaca, ktoré by vám nechýbali, potrebujeme vás. Staňte sa členom Zenman a pozrite sa, čo sme začali a dokázali.
(doterajšie výsledky sa sprístupnia po registrácii)

http://www.zenmanenergy.org/

Už od roku 2010 sa pohybujeme vo svete inovatívnych technológii, ktoré riešia problém elektrického pripojenia mimo elektrickej siete - Off grid. Našim cieľom je pomáhať šetriť energiu, pretože ako prax ukazuje úspora nevyrobenej energie je ešte efektívnejšia, ako vyrobená energia.