/Inovatívna solárna nabíjačka na okno pre obyvateľov bytov
muz-a-solarna-nabijacka-na-okne

Inovatívna solárna nabíjačka na okno pre obyvateľov bytov

Len pred niekoľkými mesiacmi inovatívny team v Grouphug predstavil model milej, tzv. Solárnej mačky (Solar Cat), kde pri pohľade na ňu väčšina reagovala „Jeeeej.“ V New Yorku založená, technologická spoločnosť práve vydala veľmi praktickú solárnu nabíjačku na okno, navrhnutú tak, aby obyvatelia bytov mohli nabíjať pomocou solárnej energie svoje mobilné zariadenia.

solarna-nabijacka-na-mobil

Nedávno spustený projekt okennej solárnej nabíjačky na Kickstarteri, bol koncipovaný z myšlienky, že každý môže byť schopný vytvárať vlastnú čistú energiu. Zatiaľ čo majitelia domov majú oveľa väčšiu kontrolu nad svojimi zdrojmi energie, nájomníci a ľudia na cestách majú často veľmi málo možností fungovať na obnoviteľných zdrojoch energie.

Po rokoch frustrácie z toho, aké ťažké je prispôsobiť slnečnú energiu vo svojom vlastnom byte v NYC sa zakladateľ Grouphug a vedúci produktový dizajnér Krystal Persaud rozhodol vymyslieť osobnú solárnu nabíjačku, ktorá je zameraná na tých obyvateľov, ktorí sa chcú viac podieľať na udržateľnom rozvoji.

usb-a-solarna-nabijacka-na-okne

Nabíjačka je osadená v 33 centimetrovom bambusovom ráme, ktorý obsahuje 4 fotovoltické panely. Nabíjačku možno zavesiť do akéhokoľvek okna, aby ste mohli využiť priame slnečné žiarenie, ktoré prechádza do batérie zabudovanej v ráme. Zariadenie tak slúži ako efektívna solárna nabíjačka na mobil.

Po približne ôsmich až desiatich hodinách slnečného žiarenia možno telefóny, ale aj iné malé zariadenia pripojiť priamo do USB portu v ráme zariadenia. Zariadenia môžu byť nabíjané cez deň alebo cez noc. V priemere, plne nabitá batéria môže nabiť napr. iPhone dvakrát a Android zariadenie v priemere jeden až jeden a pol krát.

cta-solarne-nabijacky

Zdroj: inhabitat.com        Fotky: grouphugtech.com

Vo firme EcoProdukt pôsobí na marketingovom oddelní a zaoberá sa článkami z oblastí, ako sú solárna energia, Off-grid a zariadenia využívajúce obnoviteľné zdroje pre dom, záhradu a turistiku.