/Teardrop príves so solárnymi panelmi, stvorený pre dobrodruhov
solárny príves teardrop

Teardrop príves so solárnymi panelmi, stvorený pre dobrodruhov

„V priebehu rokov sa nám podarilo pokryť trh s tzv. Teardrop prívesmi, ale nové prívesy Evolve so solárnymi panelmi sú naozaj horúca novinka.“ Spoločnosť z Britskej Kolumbie v Kanade práve predstavila svoje najnovšie modely Evolve Traverse a Evolve Outing. Oba prívesy fungujú na solárnej energii a sú pokryté celohliníkovou vrstvou, čo zabezpečuje, že schránka prívesu je naozaj odolná. Vo vnútri ponúka príves dostatok miesta pre matrace, malú kuchyňu, sporák a chladničku v zadnej časti. No čo viac si ešte želať?

solárny príves pri vode

Inovatívny dizajn prívesu vznikol vďaka priateľovi majiteľa spoločnosti Evolve, menom Mike. Ten požiadal Mika o návrh jednoduchého a malého karavanu, takže bol nútený po rokoch navrhovania klasických karavanov navrhnúť niečo viac pokročilejšie. Výsledkom toho je solárny karavan, ktorý je izolovaný a vodotesný.

solárny príves na ceste
ľudia v prívese

O niekoľko rokov neskôr, Mike spolu so svojou dcérou Feliciou, pokračuje v budovaní prívesov s dušou nomáda. Evolve Traverse a Evolve Outing sú veľmi podobné. Oba sú poháňané solárnou energiou, ktorú vytvára 100 wattový solárny systém na streche prívesu. Vďaka hliníku sú tieto prívesy veľmi odolné a dokážu obstáť aj v horších poveternostných podmienkach. Každý príves je možné prispôsobiť  a klienti si môžu vybrať z dlhého zoznamu doplnkových funkcií vrátane vlastných farieb, usporiadania kuchyne,skríň a ďalších doplnkov.

posteľ v prívese
matrace v prívese

K dispozícii je tiež dostatočný úložný priestor pre oblečenie a osobné veci, spolu s priestorom pre voliteľný HD TV pre zábavu.

ľudia a pes pri prívese

Dobrodruhovia vedia, že dobré jedlo je na cestách nevyhnutnosťou. Preto pri Evolve nešetrili pri tvorbe krásnej kuchyne na zadnom konci prívesu. Zadné dvere sa dajú otvoriť tak, aby poskytli dostatok priestoru pre plne vybavenú kuchyňu so sporákom a chladničkou. Evolve Traverese poskytuje dokonca unikátnu výsuvnú kuchyňu, ktorý poskytuje extra miesto navyše.

kuchynské vybavenie v prívese
solárne panely na prívese

V súčasnosti spoločnosť pracuje na modeli The Explorer, určený pre „off-road,“ ktorý bude mať väčšie pneumatiky, pre prístup do zložitejšieho terénu.

dva prívesy evolve teardrop

Zdroj: inhabitat.com    Fotky: Evolve

Preložil: Ecoprodukt.sk

vybavenie pre karavany

Vo firme EcoProdukt pôsobí na marketingovom oddelní a zaoberá sa článkami z oblastí, ako sú solárna energia, Off-grid a zariadenia využívajúce obnoviteľné zdroje pre dom, záhradu a turistiku.