/Solárny zámok na bicykel budúcnosti odomknete cez smartfón jediným tlačidlom

Solárny zámok na bicykel budúcnosti odomknete cez smartfón jediným tlačidlom

Majiteľov bicyklov po celé roky strašili početné krádeže. Len v USA je za rok evidovaných okolo 1,5 milióna krádeží. Na zabezpečenie sa najčastejšie používajú zámky s reťazou, či „U“ zámky, na kľúč, alebo číselný kód. Dômyselnejšie typy si zas vyžadujú rozsiahle kombinácie. Najnepríjemnejšie je zabudnutie hesla, či strata kľúčov. Pokrok v solárnych technológiách a mobilných aplikáciách priniesol tento geniálny prototyp, ktorý okrem uzamknutia bicykla dokáže oveľa, oveľa viac.

Inteligentný zámok využíva mobilné technológie a solárny zdroj energie. Vytvorili ho inžinieri z ex-Boeing a Jawtone, dali mu príhodný názov SKYLOCK. Je to doslova revolúcia v zabezpečení bicyklov, no umožňuje ich aj zdieľať pomocou jednoduchej aplikácie v smartfóne. A u nác v redakcii sme radi, že prinášame produkt, ktorý si môžete už aj objednať. Čítajte ďalej.

Solárna technológia priniesla radosť pre majiteľov drahších bicyklov

Za normálnych okolností si každé elektronické zabezpečenie vyžaduje konštantný zdroj napájania. To však neplatí u solárneho Sky lock-u. Solárny panel dobíja mini batériu. Jedna hodina slnečného svetla postačí na týždeň a plne nabitá batéria vydrží až mesiac. A to je len začiatok.

Bezkľúčový systém umožňuje odomknúť bicykel i na diaľku, alebo automaticky, ak sa k nemu priblížite. Ak prídete o telefón, stále ho môžete odomknúť pomocoiu kombinácie. Skylock sa môže pochváliť aj výstražným systémom, ktorý vám odošle správu, ak sa zámku niekto dotkne na dlhšiu dobu, teda s ním manipuluje.

Skylock-Solar-Bike-Lock-1

Návrhári do neho integrovali Bluetooth a nízkoenergetické Wifi, akcelerometer, ktorý detekuje prudké zastavenie, teda náraz. Vtedy zašle oznámenie či je jazdec v poriadku. Ak jazdec nereaguje, skylock detekuje zranenie jazdca a posiela výstrahu záchranným službám.

Skylock-Solar-Bike-Lock-5

V neposlednom rade umožňuje skylock požičiavanie bicykla známym, alebo zdieľanie peer2peer. Pre mestské bicykle pre verejnosť je možné programovať spoplatnenie požičania.

Skylock-Solar-Bike-Lock-3

Dostali ste na tento zámok poriadnu chuť? AK vlastníte drahší bicykel, cena sa vám určite bude zdať dostupná. Už teraz si ho môžete objednať v crowdfundingovej kampani za 159 USD. Komerčne sa Skylock bude predávať za 249 USD.

 

solarna-nabijacka-outdoor-sport-mobil-tablet-adapter-nabit-festival-01
Vďaka predaju eko-výrobkov v našom Eshope vám môžeme prinášať tieto zaujímavé články.

Article by Beth Buczyński

Zdroj a foto: http://inhabitat.com/futuristic-solar-powered-skylock-secures-your-bike-with-the-touch-of-a-button/

Už od roku 2010 sa pohybujeme vo svete inovatívnych technológii, ktoré riešia problém elektrického pripojenia mimo elektrickej siete - Off grid. Našim cieľom je pomáhať šetriť energiu, pretože ako prax ukazuje úspora nevyrobenej energie je ešte efektívnejšia, ako vyrobená energia.