/Jednoduchý vynález, ktorý ochladí nápoj za 60 sekúnd
setrenie energie, casu

Jednoduchý vynález, ktorý ochladí nápoj za 60 sekúnd

Od prvých dní, kedy ľudstvo začalo variť pivo, hľadalo zároveň spôsob, ako ho ochladiť, aby bolo lahodné a osviežujúce. O samochladiacej plechovke sme už počuli, ale chcelo to niečo jednoduché, ekologicky prijateľné a cenovo dostupné.

Ušetrí energiu, ale najmä čas

Start-up projekt z Floridy našiel riešenie, ktoré za minútu ochladí nápoj na teplotu ľadu. Bežne trvá nápoju 20-30 minút, než sa v mrazničke ochladí tak, ako to máme radi. Spin Chill je geniálne jednoduché riešenie bez chémie, ktoré využíva nepatrné množstvo energie a nápoj ochladí za jednu minútu. Tie Parker a Trevor Abbott prišli na to, že ak plechovkou v ľade otáčajú, nápoj sa skutočne začne ochladzovať. Princípom je prúdenie, zatiaľ čo sa zväčší ochladzovaná plocha.

Cartcooler_small_chladenie napojov2

Protoyp bol upravený po domácky pomocou akumulátorovej vŕtačky. Neskoršie vylepšenie pomocou 3D tlačiarne známe ako Chill bit  dokáže udržať a otáčať nápoj uložený v ľade. Vytvorenie samostanej vodotesnej jednotky bolo logickým riešením. Výsledný Beeruette dokáže vychladiť pivko za minútku, než sa venujete inej práci.

spin-chill-kickstarter-quick-drink-cooler-7 (1)

 

Cartcooler_small_chladenie napojov

Neobávajte sa búrlivého výtrysku peny. Vynálezcovia sú mechanickí inžinieri a mysleli aj na toto. Opäť sa postarala fyzika. Drobné bublinku sa počas rotácie spoja v jednu veľkú a v skutočnosti pri otvorení vznikne ešte menej peny, než obyčajne. Nápoj môže byť ochladený na teplotu ľadu. Teoreticky až pod bod mrazu. Spin chill

Projekt na portáli Kickstarter niekoľkonásobne prekročil cieľovú sumu dobrovoľných darcov a bol uvedený do výroby. V súčasnosti sa dá kúpiť za príjemných 29,99 USD.

grid-free-gridfree-solarne-ostrovne-systemy-nezavisle-zdroje-energie-ecoprodukt.sk
Vďaka predaju eko-výrobkov v našom Eshope vám môžeme prinášať tieto zaujímavé články.

 

Zdroj: http://www.gizmag.com/goodthinking/9/

Article by  Dave Parrack

Už od roku 2010 sa pohybujeme vo svete inovatívnych technológii, ktoré riešia problém elektrického pripojenia mimo elektrickej siete - Off grid. Našim cieľom je pomáhať šetriť energiu, pretože ako prax ukazuje úspora nevyrobenej energie je ešte efektívnejšia, ako vyrobená energia.