/Aero-X – lietajúca motorka by mala doraziť na bežný trh už onedlho

Aero-X – lietajúca motorka by mala doraziť na bežný trh už onedlho

Dlho očakávaný spôsob dopravy, známy skôr zo sci-fi filmov sa dočkal realizácie. Výroba by mohla byť zahájená v roku 2017 a jeden Aero-X by mal stáť 85 000 USD. Spoločnosť už prijíma vratné vklady 5000USD na svojich internetových stránkach. Aero-X je určený na prepravu osôb v letovej hladine do 3m nad zemou. Vyvinie maximálnu rýchlosť cca 72 km/h

Nejakú dobu sa už AeroX tetsuje a snaží sa riešiť rôzne problémy so stabilitou a ovládaním. Rotory z uhlíkových vlákien nahrádzajú kolesá a stroj dokáže vzlietnuť aj vertikálne bez nutnosti horizontálneho rozbehu.

aerofexhoverbike-7

Jazda na ňom je veľmi podobná jazde na motorke a zvládnuť sa dá za jeden víkend tréningu. S hmotnosťou paliva 356 kg môže stroj viezť dve osoby (max nosnosť 140 kg) a s plnou nádržou sa udrží vo vzduchu 75 minút.

 

setrenie-vody-usporny-perlator-sprchova-hlavica-01
Vďaka predaju eko-výrobkov v našom Eshope vám môžeme prinášať tieto zaujímavé články.

Jeho poslaním má byť predovšetkým preprava osôb do oblastí postihnutých katastrofou, na záchranu osôb, sledovanie hraníc, geologický prieskum a všade tam, kde chýba cestná infraštrukúra. Konštrukcia sa vyznačuje intuitívnym ovládaním. Niektoré modely budú vybavené airbagmi, plávajúcimi pontónmi pre vodné operácie a počíta sa aj s typom pre prepravu viac než dvoch osôb.

Zdroj: http://www.gizmag.com/aerofex-aero-x-hoverbike-2017/32120/

Photo: Aerofex, IEEE, article by Lakshmi Sandhana

Už od roku 2010 sa pohybujeme vo svete inovatívnych technológii, ktoré riešia problém elektrického pripojenia mimo elektrickej siete - Off grid. Našim cieľom je pomáhať šetriť energiu, pretože ako prax ukazuje úspora nevyrobenej energie je ešte efektívnejšia, ako vyrobená energia.