/Najväčší čínsky výrobcovia budú v roku 2015 vyrábať solárne panely za 42 centov/Watt

Najväčší čínsky výrobcovia budú v roku 2015 vyrábať solárne panely za 42 centov/Watt

Najväčší čínsky výrobcovia budú v roku 2015 vyrábať solárne panely za 42 centov/Watt

Znižovanie nákladov na výrobu kryštalického kremíka do solárnych panelov už nebude také strmé, no pre čínskych výrobcov stále významné.

Náklady na výrobu bežného kryštalického kremíka (c-Si) do solárnych panelov bude klesať aj naďalej. V rokoch 2009 a 2012 tí najlepší výrobcovia znížili svoje náklady na module až o 50%.
Aj v najbližších rokoch budú najväčší hráči ako Jinkou, Yingli, Trina a Renesola – na ceste k zníženiu nákladov o ďalších 30 percent.

 
solárne panely výroba

 
Graf uvádza predpokladané znižovanie nákladov.
Zdroj: GTM Search Global Intelligence PV Tracker

 
graf cena watt solárny panel

 
Vo výrobe fotovoltaických kremíkových kryštáľov dochádza neustále k inováciám. Zlepšujú sa rezacie techniky, vyrábajú tenšie panely, používajú sa vodivé lepidlá a bezrámové moduly.

Ako ukazuje graf, zníženie nákladov mimo výroby bude dôležitejšie hlavne v oblasti inštalácie. Zdroj: Stephen Lacey http://www.greentechmedia.com/articles/read/top-chinese-manufacturers-will-produce-solar-panels-for-42-cents-a-wat

Už od roku 2010 sa pohybujeme vo svete inovatívnych technológii, ktoré riešia problém elektrického pripojenia mimo elektrickej siete - Off grid. Našim cieľom je pomáhať šetriť energiu, pretože ako prax ukazuje úspora nevyrobenej energie je ešte efektívnejšia, ako vyrobená energia.