/Urob si sám: Vianočný darček ktorý dáva dva krát

Urob si sám: Vianočný darček ktorý dáva dva krát

Najvzácnejšie darčeky sú tie vlastnoručne vyrobené. K tomu darček z nepotrebných recyklovaných materiálov dáva dva krát kedže šetrí aj našu matku prírodu.

Ktoré veci si ľudia cenia najviac? No predsa tie, ktoré im sami vyrobíte. Ak chcete najbližšiemu spraviť radosť s vlastnoručne vyrobeným darčekom, máme pre vás zopár tipov. Veď čo o darčeku vypovie viac ako to, že ho sami zhotovíte?


Hrebienok do vlasov


Pekné, praktické a pritom také jednoduché.

Všetko, čo potrebujete je hrebienok do vlasov a vlnu. Vlnu stačí omotať medzi zuby hrebeňa.

Pri zmene farby, omotávajte tu starú, až kým pevne nedrží. Pri predposlednej farbe, nechajte vlnu odstávať dosť nato, aby ste ju s poslednou mohli zauzliť.


Hodiny z papierového taniera


Vedeli ste, že hodiny si môžete urobiť zo všetkého, do čoho sa dá urobiť diera? V tomto príklade budete potrebovať  pekný papierový tanier, hodinový mechanizmus a pero.

Perom si vyznačte stred papiera a opatrne doňho urobte malú dieru. Zasuňte do nej hodinový mechanizmu. Kľudne môžete použiť nejaký zo starých, nepoužívaných hodín. Nasuňte ručičky, vložte batériu a originálne hodiny sú na svete. Sú tak ľahké, že na pripevnenie na stenu vám postačí suchý zips alebo obojstranná lepiaca páska. Kreativite sa medze nekladú, takže namiesto papiera môžete použiť starú vinylovú platňu alebo hocičo iné.


Foto snehová guľa zo zaváraninovej fľaše


Vyrobiť si vlastnú trblietavú guľu, za použitia iba niekoľkých bežných vecí je veľmi jednoduché. Avšak namiesto zvieratiek alebo rôznych domčekov môžete v takejto nádobe mať svoju vlastnú fotku. To všetko iba za necelú hodinu a nádherný darček je na svete.

Fotku si buď zalaminujte alebo oblepte priesvitnou lepiacou páskou. Do nádoby môžete naliať buď olivový olej (drahšia alternatíva), alebo vodu s glycerolom v pomere 75:25. Následne do fľaše stačí nasypať trblietky a je to.

Okrem fotky si do nádoby môžete naaranžovať čo len chcete, napríklad aj malého snehuliaka.


Chňapka na všetko


Posledný tip vám ukáže ako rôzne sa dá použiť taká chňapka na hrnce.

Napríklad aj ako držiak na riad, kuchynské náčinie, recepty či koreniny. Stačí ju pekne ozdobiť a dekorácia je hotová.


Kvetináč zo starej knihy


Jednoduchý a zábavný projekt, ktorý vám prinesie nádherný výsledok. S použitím niekoľkých nástrojov si tento kvetináč môžete spraviť aj sami. Ak vám doma leží nejaká stará viazaná kniha, ktorá čaká iba nato, aby ste ju vyplnili kvetinou, pozrite si toto krátke video.

Už od roku 2010 sa pohybujeme vo svete inovatívnych technológii, ktoré riešia problém elektrického pripojenia mimo elektrickej siete - Off grid. Našim cieľom je pomáhať šetriť energiu, pretože ako prax ukazuje úspora nevyrobenej energie je ešte efektívnejšia, ako vyrobená energia.