/7 tipov, ako si svojpomocne vyrobiť solárne záhradné osvetlenie
zahradna lampa z flias

7 tipov, ako si svojpomocne vyrobiť solárne záhradné osvetlenie

Domáce riešenie „urob si sám“ sú jedny z tých, o ktorých je ľahšie hovoriť, ako ich realizovať, nakoľko si vyžadujú aj štipku kreativity a manuálnej práce. Nasledujúce tipy, ako si vyrobiť nielen solárne záhradné osvetlenie je tu preto, aby vám poskytli povzbudenie a nejaké nápady na ľahko realizovateľné riešenia „urob si sám“, ktoré vám pomôžu rozjasniť vašu záhradu, dom alebo okolie vášho domu.

1. Záhradné svetlo v pohári

Na tento typ osvetlenia budete potrebovať nádobu alebo zaváraninový pohár, alebo podobný, ako vidíte na obrázku. Aby ste dosiahli svietivosť a studenú bielu žiaru, je nutné použiť LED žiarovku s vyššou teplotou chromatickosti (viac kelvinov). Dobré je upraviť pohár tak, aby dostal vzhľad mliečneho skla.

solárne osvetlenie lampa

2. Využitie kamienkov v pohári

Tento typ svetla je podobný ako predošlí prípad. Ide o sklennú nádobu, no pre efekt svetelného zvýraznenia sa použijú ozdobné kamienky alebo hornina. Svetlo prenikajúce cez ozdobné kamienky vytvorí krásne spektrum farieb, ktoré skrášli váš interiér alebo exteriér.

3. Luster z pohárov

Takýto luster si môžete vyrobiť zo zbierky niekoľkých zaváraninových pohárov, ktoré pokope vytvoria visiaci luster. Jeho využitie je ideálne najmä v interiéri, no finálne umiestnenie je na vás. Ak vás jednofarebnosť nudí, každý pohár môžete natrieť inou farbou a získate tak krásne spektrum farieb.

4. Svetelný strom z farebných fliaš

Ak nájdete doma staré plastové alebo sklenené fľaše v rôznych farbách, nevyhadzujte ich. Môžete ich použiť na výrobu takéhoto zaujímavého stromu. Čím farebnejší, tým lepšie.

5. Lampa v stojane z kvetináčov

Vaše kvetináče budú vyzerať skvelo so solárnou lampou priamo na vrchole. Stačí naskladať kvetináče, zasadiť požadované kvety alebo bylinky a umiestniť solárnu lampu na vrch tak, ako je to na fotke. V kombinácii s farebnosťou kvetináčov a rastlín získate zaujímavý dekoračný doplnok.

6. Lampa z plechovice

Výroba takejto lampy je veľmi jednoduchá. Stačí vám prázdna plechovka, do ktorej vyvŕtate otvory podľa vlastnej kreativity, ktoré budú prepúšťať svetlo. Takúto lampu môžete zavesiť na strom, stĺp, na stenu alebo len tak niekam položiť. Získate veľmi zaujímavý a netradičný doplnok, ktorý každého zaujme.

lampa z plechovice

7. Čajníková lampa

Pri výrobe takejto lampy budete potrebovať čajník alebo džbán, do ktorého vložíte pásy LED žiaroviek, ktoré budú vytvárať zaujímavý efekt tečúcej vody. Takáto unikátna lampa nielen skrášli vašu záhradu alebo okolie vášho domu, ale aj upúta pohľad každej návštevy vášho domu. 

čajníková záhradná lampa

V prípade, že hľadáte LED žiarovky alebo iné vybavenie pre výrobu svojej lampy, vyberte si z našej ponuky solárneho osvetlenia nielen pre vašu záhradu.
solarne-zahradne-osvetlenie

Zdroj (fotky a text): alternativeenergysourcesv.com

Už od roku 2010 sa pohybujeme vo svete inovatívnych technológii, ktoré riešia problém elektrického pripojenia mimo elektrickej siete - Off grid. Našim cieľom je pomáhať šetriť energiu, pretože ako prax ukazuje úspora nevyrobenej energie je ešte efektívnejšia, ako vyrobená energia.