/Nissan má plne elektrický obytný voz s otváraciou strechou e-NV200
nissan na solárnu energiu

Nissan má plne elektrický obytný voz s otváraciou strechou e-NV200

Nissan má plne elektrický obytný voz e-NV200 s novou inovatívnou strechou pop-top. Elektrické karavany sa doteraz používali len ako koncepty, jednorazové alebo obmedzené edície, ale teraz jedna z najväčších autorít vo výrobe vozidiel vstupuje do hry so svojím vlastným multifunkčným kempovacím vozidlom na každodenné použitie.

Na autosalóne v Madride minulý mesiac Nissan ukázal nový pár dodávok NV a oznámil novú dodávku e-NV200. Či už dodávku natankujete plynom, alebo elektrickou energiou, nové vozidlá Nissanu predstavujú inteligentný a kompaktný spôsob cestovania po vidieku a celom kontinente.

Oznámenie nového elektrického modelu

Nissan oznámil prvé dodávky svojho nového dodávkového vozidla e-NV200 z rošíreným rozsahom 40 kWh v Madride. V ten istý deň ukázali nové dodávky karavanu. Zdá sa, že Nissan vidí rozvinutý rozsah (WLTP) s dĺžkou 124 kilometrov (WLTP), ako dostatočný pre experiment s verziou Camper Van. Nové e-NV200 sú postavené v Barcelone a vo verzii Camper Van sa uvádzajú na španielsky trh.

E-NV200 je zjavne to najzaujímavejšie v ponuke nových karavanových dodávok Nissan. Nissan však zobrazuje na svojich fotografiách len modely NV200 a NV300 s plynom, pričom uvádza, že zmeny budú k dispozícii tiež pre eNV200.

Nissan elektrický karavan

Odhalenie novej rady elektromobilov

Nissan odhalil najviac informácií o väčšom modeli NV300, ktorý má kompaktné, ale výkonné usporiadanie, ktoré zahŕňa strešné okno, vysoký interiér, kuchynský blok so sporákom, umývadlom a chladničkou, odnímateľný stôl, ktorý sa pripojí ku kuchynskému bloku, otočné predné sedadlá, vnútorné kúrenie a plynové a vodné systémy. K dispozícii sú aj podlahové lišty pre väčšiu flexibilitu pri umiestnení zadnej lavice.

Z dodávok e-NV200 / NV200 sa Nissan zmieňuje len o tom, že ponúkajú sklápaciu postel, vyhrievanie kabíny a okná s roletami.

Interiér elektromobilu

Sada karavanov Pacific od Bram Technologies

Nissan tvrdí, že španielska spoločnosť Bram Technologies je svojim konverzným partnerom pri vytváraní dodávkových vozidiel. Spoločnosť Bram ponúka balíček „Weekender“ a „Pacific“ (vrátane kuchyne) pre e-NV200.

Dostupné vybavenie a špecifikácie sa môžu líšiť medzi ponukou od Bram Technologies a oficiálnymi karavanami značky Nissan, ale napríklad Sada Bram ‚s Pacific zahŕňa sadu skladacích zadných sedadiel a vyklápacích strešných okien, elektrický systém s batériou AGM, 12V zásuvky a USB porty, 40L chladničku / 2L mraziacim systémom, voliteľným ohrievačom Webasto a voliteľným solárnym panelom s výkonom 140 W.

Hillside Leisure v predstihu

Nissan so svojim karavanom e-NV200 nieje prvý, pretože britská firma Hillside Leisure vyvinula pred niekoľkými rokmi Dalbury E. Bude zaujímavé zistiť, či širší dosah značky a predajnej siete pomôže popularizovať myšlienku elektrického karavanu, alebo  elektrina zostane zabudnutým zlomkom trhliny na trhu s karavanmi. Pravdepodobne budeme musieť čakať na výrobu značky Volkswagen I.D. Buzz, aby sme videli skutočné elektrické karavany.

Vozidlá Nissan e-NV200, NV200 a NV300 sa začínajú predávať v Španielsku a budú k dispozícii s rôznymi možnosťami prispôsobenia v predajniach spoločnosti Nissan.

Solárny panel na karavan

Už od roku 2010 sa pohybujeme vo svete inovatívnych technológii, ktoré riešia problém elektrického pripojenia mimo elektrickej siete - Off grid. Našim cieľom je pomáhať šetriť energiu, pretože ako prax ukazuje úspora nevyrobenej energie je ešte efektívnejšia, ako vyrobená energia.