/Vesmírna sprcha u nás doma? 5 litrov na 10 min. osprchovanie je až 90% úspora.
šetrenie vody

Vesmírna sprcha u nás doma? 5 litrov na 10 min. osprchovanie je až 90% úspora.

Švédska spoločnosť Orbital systems vyvinula sprchu, ktorá ušetrí neuveriťeľných 90% vody.

Patentovaná technológia má základ vo vesmírnych letoch, kde obdobný princíp využívajú astronauti pri pobyte v orbitálnych vesmírnych staniciach a moduloch. To inšpirovalo dizajnára Mehrdad Mahdjoubiho. Minimálne využívanie zdrojov má základ práve vo vesmírnych technológiách.

Unikátny sprchovací kút má pod vaničkou zabudovaný filtračný systém s čerpadlom, ktorý čistí a následne vháňa vodu späť do sprchovej hlavice. Je to inšpirácia na šetrenie čoraz drahšej vody  pre budúce generácie. Nespornou výhodou je taktiež úspora energie potrebnej na ohrev vody, pretože recyklovaná voda je stále dosť teplá.

orbital-systems-shower-4

Ako funguje vesmírna sprcha?

Nečistoty z vody odstraňuje filtračný systém, ktorý si dokážete po čase vymeniť, alebo vyčistiť sami. Na 10 minútové sprchovanie tak spotrebujete len 5 litrov vody, pričom výkonná pumpa vháňa vyčistenú vodu späť v skvelom objeme až 24 l/minútu čo je skvelé pre komfort sprchovania.

Súčasný typ sprchy má dotykový panel na ovládanie teploty a prietoku. Prototypy sú inštalované v kúpeľoch Ribersborg vo švédskom Malmö, kde sídli aj Orbital Systems. Blízkou budúcnosťou môžu byť aj kuchynské a kúpelnové umývadlá.

V súčasnej dobe si u nás získavajú popularitu úsporné sprchové hlavice s prietokom 8 l/min., ktorých turbínový systém primiešavania vzduchu tiež zabezpečuje komfortný a kvalitný prúd vody. Oproti bežným sprchovým hlaviciam ktoré majú prietok 16 litrov za minútu je to až 50% úspora, a to nielen vody ale hlavne energie na výrobu teplej úžitkovej vody.

www.orbital-systems.com

Úsporne sprchy v súčasnosti ušetria až 50% vody a energie

__sporn___sprcho_5450db2359a9d60.06_2_1_2

Pozrite si úsporné sprchové hlavice už od 12.90 €

• vzduchové nasávanie pre konfortný a prevzdušnený prietok vody
• Exkluzívny, štíhly a elegantný dizajn úspora vody a stočného až o 50%
• Úspora energie potrebná pre ohrev teplej vody (plyn/elektrina)

Návratnosť investície za úspornú sprchovú hlavicu je za 7 týždnov.

spar-p-6002s

 


 

webbanner 28112013 viansolarne

Dostupné technológie na úsporu vody

Už od roku 2010 sa pohybujeme vo svete inovatívnych technológii, ktoré riešia problém elektrického pripojenia mimo elektrickej siete - Off grid. Našim cieľom je pomáhať šetriť energiu, pretože ako prax ukazuje úspora nevyrobenej energie je ešte efektívnejšia, ako vyrobená energia.