/Jednoduché tipy, ako ušetriť počas zimy výdavky na energie. (1.časť)

Jednoduché tipy, ako ušetriť počas zimy výdavky na energie. (1.časť)

Doba, kedy sa zvyšujúca spotreba energie počítala na haliere je nenávratne preč. Naše účty za energiu rastú zhruba o 10% každých pár mesiacov. Priemerná domácnosť so zaplatí na účtoch približne 1640€ ročne, zatiaľ čo v roku 2010 to bolo asi 1300€. Nárast o 300€ nespôsobuje len rast cien, ale predovšetkým naša vlastná rastúca spotreba.
Poďme sa pozrieť, ako získať späť týchto 300€, ktoré môžme neskôr využiť oveľa príjemnejšie.

 

 

fólie za radiator
Fólie za radiátor
Vloženie termoizolačných fólií za radiátor môže eliminovať straty až o 90% a ušetriť vám ročne až 20% na vykurovaní. Termografické zábery ukazujú, ako „vykurujeme ulicu“ prostredníctvom strát cez stenu za radiátorom.

FÓLIE ZA RADIáTOR
Nevyžaduje si žiadne nákladné stavebné práce. Je vhodná ako do panelákov, tak i moderných zateplených budov. Takto môžete znížiť teplotu radiátora o 1 až 2 stupne, čo znamená úsporu asi 77€ za každý stupeň Celzia ročne.

Nezabúdajte na miestnosti, ktoré nepoužívate často. Temperujte ich tak, aby nedošlo k zamrznutiu potrubí, ale aj ochladzovaniu susedných miestností cez panel, či stenu.

Chladné steny?
Poznáte ten pocit, keď sa priblížite rukou ku stene a cítite výrazný chlad, ktorý z nej vyžaruje?
chladné steny izolačné nátery
Nezabúdajme, že najmä v panelákoch je fenomén „tepelného mosta“ úplne bežný, kedy sa cez vonkajšie steny ochladzujú aj vnútorné priečky podobne, ako keď do pohára so studenou vodou vložíte lyžičku.
ecomic izolačný náter

Riešením sú termoizolačné nátery. Finančne nenáročné riešenie, ktoré vám zvýši teplotu v miestnosti až o 3-4 stupne. Prísadu jednboducho vmiešate do náterovej farby. Prísada obsahuje mikrokeramické častice, ktoré sú vnútri duté, čo z nich robí perfektný izolant.

Navyše skvele zabraňujú tvorbe plesní a v lete zasa odrážajú prebytočné teplo, takže ušetríte aj ak používate klimatizáciu.

V našom E-shope nájdete už od 14,90€.

Efektívnym riešením je ošetrenie obvodových stien okolo okien s menším balením.

Tento rok sme si vzali na mušku nenáročné a dostupné triky, ako ušetriť nemalé sumy za vykurovanie a energie. V pokračovaní článku si vezmeme na mušku vaše radiátory, okná, dvere, ale i ďalšie úsporné opatrenia v kúpeľni a miestnosti pre kotol, či boiler.

Už od roku 2010 sa pohybujeme vo svete inovatívnych technológii, ktoré riešia problém elektrického pripojenia mimo elektrickej siete - Off grid. Našim cieľom je pomáhať šetriť energiu, pretože ako prax ukazuje úspora nevyrobenej energie je ešte efektívnejšia, ako vyrobená energia.