/Bullerjan kachle vyhrejú miestnosť za pár minút. Navrhli ich kanadskí drevorubači.
bullerjan-kachle-vykurovanie-setrenie-energie-

Bullerjan kachle vyhrejú miestnosť za pár minút. Navrhli ich kanadskí drevorubači.

Vykurovanie objektov je, ako sa zdá, nevyčerpateľná téma. Či už z pohľadu šetrenia energie, zníženia výdavkov, alebo využitia čistej energie z obnoviteľných zdrojov. Bullerjan kachle, to je ale iná káva. Kde inde by sme mali hľadať riešenie, ako rýchlo vykúriť studený zrub, než u kanadských drevorubačov?

Predstavte si, že v decembri dorazíte na chatu, či chalupu, ktorá je úplne vymrazená. Prvé čo urobíte, je zapálenie kachlí, či krbu. No než tie ohrejú miestnosť, alebo objekt, prejde niekoľko hodín. Dovtedy musíte chodiť vo vnútri vo vetrovke a na pohodu si pekne počkáte.

bullerjan-kachle-vykurovanie-setrenie-energie-

Fascinujúci dizajn, blesková účinnosť

Konštrukcia je veľmi jednoduchá. Okolo valcovej rúry so spaľovacou komorou sú ovinuté prieduchy, cez ktoré vďaka komínovému efektu prúdi vzduch nasávaný od podlahy.

bullerjan-kachle-vykurovanie-setrenie-energie-

Počas procesu sa dramaticky zvýši jeho teplota a prirodzene je pumpovaný do miestnosti cez horné otvory. Kachle nemjú žiadne pohyblivé ani elektrické časti. Snáď im už len chýba liatinový rošt na vrchu, aby sa na ňom dal uvariť čaj, či zohriať jedlo.

V ponuke je množstvo modelov a dizajnových úprav, vrátane komory obloženej kamennými tehlami, ktoré udržia teplo aj dávno po tom, ako oheň vyhasne.

Cenovo niesú Bullerjan kachle nijak odlišné od bežných kachlí z obchodu, no výkonnostne pri nich vyzerajú ako raketa vedľa mopedu. Základný model sa dá kúpiť za 1440€, vyššie rady a výkonnostné verzie presahujú cenu 3500€.

Vyberáme cenovo dostupné a efektívne technológie na úsporu tepla a energie


Endotherm™  je patentovaná unikátna energeticky úsporná prísada do centrálnehovykurovacieho systému. Táto unikátna prísada dokáže preukázateľne ušetriť až 15%nákladov za vykurovanie.

>>>>>> viac informácií 


 

Radflek™ je energeticky najúčinnejšia úsporná radiátorová fólia na trhu, ktorá odráža minimálne 95% tepelnej energie vyžarovanej zo zadnej časti vášho radiátora.

>>>> viac informácií


Termík - ventilátor pod radiátor

Termík Výrazné zvýšenie účinnosti radiátora (až 3,5 násobne). S Termíkom máte  vyhriatu izbu už za 20 minút. Termík je ventilátor pod radiátor  s ktorým získate úsporu energií za kúrenie.

>>>> viac informácií

 

Už od roku 2010 sa pohybujeme vo svete inovatívnych technológii, ktoré riešia problém elektrického pripojenia mimo elektrickej siete - Off grid. Našim cieľom je pomáhať šetriť energiu, pretože ako prax ukazuje úspora nevyrobenej energie je ešte efektívnejšia, ako vyrobená energia.