/Geniálne jednoduchý a elegantný nápad

Geniálne jednoduchý a elegantný nápad

Ako sa zdá, dodatočné umývadlo nad WC nádržkou nie je vo svete až taká prevratná novinka, u nás ho vidieť len zriedka. Jeho funkcia je zrejmá už na prvý pohľad.

Po použití toalety si oplachujete ruky priamo na WC a táto „šedá voda“ plní WC nádržku na ďalšie spláchnutie. Mesačne takto ušetríte stovky litrov vody. No úspora vody nie je jedinou výhodou.
Zároveň šetríte priestor, ktorý inak zaberá bežne zavesené umývadlo na stene. Navyše, minimalizuje sa prenos mikrokvapiek plných baktérií cez kľučku do kúpeľne, či ďalších miestností. Benefitom je už len samotné umytie rúk, ktoré nie je až takou samozrejmosťou. Ako vieme, 30-40% ľudí, si hlavne vo verejných WC ruky neumyje, 25% (rovnako muži aj ženy) si ich neumýva po toalete nikdy. Toto umývadielko vás k hygiene priam vyzýva. Je ergonomické, dostupné aj pre malé deti, u ktorých je výchova k hygienyckým návykom obzvlášť dôležitá.

Toto umývadlo sa dá zakúpiť za cca 140 USD, ako nadstavec nad nádržku, alebo môže byť priamo súčastou konštrukcie toalety.

Pojem „šedá voda“ v enviromentálnom žargóne označuje predovšetkým odpadovú vodu z domácnosti, prevádzok, sprchy, ktorá neobsahuje pevné materiály a dá sa znova použiť napríklad v toaletách, či na iné účely, ktoré si nevyžadujú čistú pitnú vodu. Moderné obydlia bývajú vybavené zbernými tankami na šedú vodu, prídavnými filtrami a úpravnými zariadeniami, ktoré túto vodu vracajú do systému predovšetkým na technické účely.

 
šedá voda

zdroj: http://sinkpositive.com/web

Už od roku 2010 sa pohybujeme vo svete inovatívnych technológii, ktoré riešia problém elektrického pripojenia mimo elektrickej siete - Off grid. Našim cieľom je pomáhať šetriť energiu, pretože ako prax ukazuje úspora nevyrobenej energie je ešte efektívnejšia, ako vyrobená energia.