/Hlboko veriaci muž si navrhol malý energeticky sebestačný dom v tvare kríža
solarny-dom-kriz-veriaci-sebestana-stavba-panel-strecha-

Hlboko veriaci muž si navrhol malý energeticky sebestačný dom v tvare kríža

Zvláštny dom svojmu obyvateľovi ponúka všetko, čo potrebuje pre život v samote a modlitbách. Kompaktný, energeticky sebestačný dom je postavený z drevenej štruktúry a minimalizuje rušenie z okolitého sveta. Dachi Papuashvili-ho dizajn zaručuje svojmu obyvateľovi nerušenú samotu.

Budova je kompletne nezávislá na elektrickej sieti vďaka solárnym panelom na streche s parametrami pre napájanie úsporného domu. Prvé poschodie je vyhradené inžinierskym systémom. Tie obsahujú batérie, ktoré uskladňujú solárnu energiu. Tiež vodné nádrže a ďalší úložný priestor. Na druhej úrovni sa nachádza kompostovacie WC a sprcha. Na treťom poschodí je oveľa väčší priestor pre hlavné obytné priestory so spálňou a kuchyňou. A nakoniec na samom vrchu sa nachádza modlitebňa, ktorá je prepojená s vonkajšou terasou.

solarny-dom-kriz-veriaci-sebestana-stavba-panel-strecha- solarny-dom-kriz-veriaci-sebestana-stavba-panel-strecha- solarny-dom-kriz-veriaci-sebestana-stavba-panel-strecha- solarny-dom-kriz-veriaci-sebestana-stavba-panel-strecha- solarny-dom-kriz-veriaci-sebestana-stavba-panel-strecha- solarny-dom-kriz-veriaci-sebestana-stavba-panel-strecha-

Tento projekt sa zatiaľ nachádza vo fáze štúdie. Pôvodne sa uvažovalo o lacných prepravných kontaineroch, no oceľ nie je tak osobná ako drevo.

grid-free-gridfree-solarne-ostrovne-systemy-nezavisle-zdroje-energie-ecoprodukt.sk
Vďaka predaju eko-výrobkov v našom Eshope vám môžeme prinášať tieto zaujímavé články.

Zdroj: http://inhabitat.com/dachi-papuashvilis-cross-shaped-micro-home-could-offer-solar-powered-salvation/

Photo via Dezeen

 

 

Už od roku 2010 sa pohybujeme vo svete inovatívnych technológii, ktoré riešia problém elektrického pripojenia mimo elektrickej siete - Off grid. Našim cieľom je pomáhať šetriť energiu, pretože ako prax ukazuje úspora nevyrobenej energie je ešte efektívnejšia, ako vyrobená energia.