/Záhradné osvetlenie bez predlžovačiek a elektroinštalácií: Solárne osvetlenie (1. časť)
senzorove osvetlenie sm

Záhradné osvetlenie bez predlžovačiek a elektroinštalácií: Solárne osvetlenie (1. časť)

Pokiaľ nie ste fanúšikom predlžovačiek a nadbytočných elektroinštalácií, solárne osvetlenie si obľúbite ešte pred
tým ako vám prvý krát zasvieti. Montáž je vďaka samostatnosti systému možná kdekoľvek. Nezávislosť
od elektrických zásuviek má aj ďalšiu výhodu, a tou je energia zadarmo. Po kúpe solárneho osvetlenia vás už
nečakajú žiadne ďalšie výdavky na jeho prevádzku.

Pohoda v záhrade, či na terase.

K správnej atmosfére večerného posedenia s priateľmi, či rodinou na záhrade patrí aj decentné osvetlenie. Obchodné reťazce ponúkajú tony svetelných reťazí, svietidiel, blbôstok od výmyslu sveta. Obvykle však majú jedno spoločné: Závislosť na elektrine. Či už z elektrickej siete, alebo batérií, budete zakopávať o predlžovačky, alebo vás nasrdí vybitá baterka práve vtedy, keď nemáte po ruke novú.

Riešením je solárne záhradné osvetlenie.

Ecoprodukt.sk vo svojom e-shope ponúka bohatý sortiment záhradného osvetlenia, ktoré sa rovnako dobre hodí na letné terasy, altánky, či posedenie na verande chalupy.

Solárne zariadenia majú obvykle o niečo vyššiu nákupnú cenu, no pri rozhodovaní by nemala byť hlavným kritériom práve nízka cena, ktorá často poukazuje na vyššie prevádzkové náklady. A ako väčšina produktov, aj tieto majú svoj pôvod v Ázii, čo je zas znakom veľmi krátkej životnosti, či výrobnej kvality. A ako to býva, uspieť s reklamáciou takéhoto druhu výtvorov býva tvrdým náporom na vašu trpezlivosť. 

Poďme si prezrieť niektoré typy solárneho záhradného osvetlenia:

ratanová-solarna-lampa zahradna-solarna-lampa-zappichovacia
Ratanová solárna lampa je nielen skvelým dekoračným doplnkom. LED svietidlo vnútri vytvára vďaka jemnému blikaniu efekt sviečky a vydáva príjemné žlté svetlo. Priemer: 20 cm, automat. zapínanie. U nás za 19,90€ Venetian je prvotriedna záhradná lampa. Telo je vyrobené z vysoko kvalitnej nerezovej ocele. LED diódu chráni nerozbitné sklo. Venetian taktiež zvyšuje svoju efektívnosť a to vďaka využívaniu nového „Infinity Micro“ solárneho článku. Ten umožňuje svietidlu v priebehu večera fungovať až 8 hodín.

Cena: 28,90

LED-solarne-retaz-osvetlenie-zahradne-dekoracne led-retaz-solarna
Everbright Solárna svetelná reťaz – Biela 50 LED / 5m. Toto osvetlenie si teraz môžete dobiť aj pomocou USB, čo znamená, že ho môžete použiť tak v exteriéri ako interiéri. Keď vás zradí počasie, USB vám dáva možnosť plne si dobiť vaše osvetlenie pred party alebo pri inej špeciálnej príležitosti.  Solárne reťaze Everbright u nás  dostanete v rôznych dĺžkach od  5-10-30m a tiž farbách – biela.  teplá biela, červená, modrá a  plnofarebná…
solarna-lampa.zahradne senzoroe-solarne-zahradne-svetlo
Solárna visiaca krištáľová guľa Aria Ozdobte si svoju záhradu touto nádhernou závesnou krištáľovou guľou Aria. Týmto osvetlením dodáte iskru aj vašej terase alebo ňou vyzdobíte stromy či slnečníky. Jej unikátne teplo biele osvetlenie bolo navrhnuté na použitie počas 3 ročných období Za normálnych okolností lampa svieti bežným LED osvetlením, čo slúži ako orientačné osvetlenie. Pri zachytení pohybu sa na 60 sekúnd automaticky rozsvieti supersvietivé LED osvetlenie, ktoré svieti niekoľko krát svietivejšie ako orientačné osvetlenie. Žiarivé osvetlenie záhrady či iných priestorov vám poskytne hlavne vtedy, keď to bude naozaj nutné.

 

V nasledujúcom pokračovaní vám predstavíme ďalšie praktické typy osvetlenia – Nástenné solárne osvetlenie, nad vchodové dvere, schodištia atď., ako aj podlahové, bodové a stolové dekoračné osvetlenia. Ako ináč, všetky bez batérií a zásuviek.

 

 

Už od roku 2010 sa pohybujeme vo svete inovatívnych technológii, ktoré riešia problém elektrického pripojenia mimo elektrickej siete - Off grid. Našim cieľom je pomáhať šetriť energiu, pretože ako prax ukazuje úspora nevyrobenej energie je ešte efektívnejšia, ako vyrobená energia.