/Vianočné inšpirácie pre solárne dekoračné osvetlenie

Vianočné inšpirácie pre solárne dekoračné osvetlenie

Vianočné svetelné dekorácie sú čoraz populárnejšie a najviac dotvárajú vianočnú atmosféru. Nemusí to však nutne znamenať aj enormný účet za elektrinu. Úsporné LED reťaze nahrádzajú klasické žiarovkové a solárne napájanie si aj medzi vami nachádza čoraz viac priaznivcov. I tento rok patria naše solárne LED dekorácie k najpredávanejšiemu sortimentu. 


Nesmiernou výhodou je nulový účet za elektrinu, ale najmä žiadne predlžovačky a dodatočné inštalácie.

Samozrejme, vám môžu spríjemňovať večery v záhrade, či na terase počas celého roka a taktiež bez zvýšených účtov za elektriku.

Tak isto ich môžete nainštalovať na stromy, kríky alebo na váš záhradný nábytok.


Pri výbere vonkajších svetiel je potrebné dbať hlavne na ich bezpečné používanie. O to viac ako pri osvetlení určeného na vnútorné použitie. Týmto predídete možným nežiadúcim komplikáciám.

Dôležitá informácia, ktorú je potrebné si všímať je ich odolnosť voči vode a prachu (stupeň krytia IP). Ak toto označenie IP zariadenie nemá, je určené len na vnútorné použitie. Stupeň krytia IP (Internal Protection) je vyjadrené dvoma číslicami. Prvé určuje ich odolnosť voči pevným časticiam a to druhé voči vode.


Kvôli tomuto sa vyhýbajte kúpe pochybného tovaru. Veľa krát sa zabúda na riziká, ktoré sú s týmto spojené a často takýto nekvalitný tovar nájdete aj na rôznych tržniciach. Hlavne u elektronických zariadeniach je treba dbať na ich kvalitu, kedže ich prevádzka je spojená s veľkým rizikom.

V tom lepšom prípade sa môže stať len to, že vonkajšie osvetlenie bude iba nekvalitne spracované. V tom horšom sa môže stať, že vám spôsobí väčšie škody, napríklad pri vzniku skratu.

Solárna reťaz

Už od roku 2010 sa pohybujeme vo svete inovatívnych technológii, ktoré riešia problém elektrického pripojenia mimo elektrickej siete - Off grid. Našim cieľom je pomáhať šetriť energiu, pretože ako prax ukazuje úspora nevyrobenej energie je ešte efektívnejšia, ako vyrobená energia.