/Nezávislá solárna kvapková závlaha ušetrí až 90 % vody

Nezávislá solárna kvapková závlaha ušetrí až 90 % vody

Automatické zavlažovanie nielen do skleníka. Nič viac, len dažďová voda a slnko. Pri použití automatického solárneho zavlažovacieho systému nepotrebujete vodovodnú ani elektrickú prípojku a dokonca ušetríte až 90 % vody oproti klasickému zavlažovaniu. Ako zalievať bez vodovodnej prípojky a bez elektrickej energie? Na balkóne aj na záhrade? V skleníku alebo dokonca aj v byte?

Zabudnite na hodiny polievaniaIrrigatia_logo_72dpi

Solárny odkvapový zavlažovací systém pripojený k nádrži s vodou rieši zalievanie vašej záhrady bez potreby ďalších zdrojov. Posvietili sme si na ambiciózneho pomocníka pri starostlivosti o rastliny aby sme zistili či dokáže to čo o sebe tvrdí. Automatický odkvapový zavlažovací systém SOL-C12 od výrobcu Irrigatia môže zásobovať vlahou 24 veľkých kvetináčov použitím dažďovej vody. Je vhodný pre rastliny a kvetináče rôznych veľkostí a druhov, košíky, rajtopy, radové plodiny, či priesady stromov.

Jednoduchá inštalácia a cenová dostupnosť umožní záhradkárom odbremeniť sa od stereotypného zalievania a umožní sústrediť sa na tvorivejšie práce v záhrade.

Irrigatia_C12_hero_72dpi


Len slnko a dažďová voda

Systém je dokonale jednoduchý. Nepotrebujete prívod vody, hadicu, ani elektrickú sieť. Tento set je preto možné inštalovať kdekoľvek, napr. v skleníku, na terase, či opačnom konci záhrady. Keďže je systém samostatný, jeho využitie je možné aj na miestach kde ho nemáte neustále pod kontrolou – záhradkárska oblasť alebo chata na ktorú zavítate len raz za čas. O rajčiny a papriky bude postarané aj počas dlhodobej neprítomnosti.

Drippers_close_up_0063_72dpi

Zálievka každé 3 hodiny

Pri prvom zapojení systému bola batéria prázdna. Pumpu sme umiestnili na slnko aby sa nabila, a po 3 hodinách, tak ako výrobca udáva, začala pumpa pracovať. Čerpadlo funguje až kým batéria nie je vybitá, a následne sa znovu 3 hodiny nabíja. Rastliny sú tak počas dňa zalievané v pravidelných intervaloch.

Množstvo energie v batérií závisí od slnečného svitu, takže systém zavlažuje viac pri horúcom slnečnom počasí, kedy to rastliny viac potrebujú. Naopak, pri oblačnom až vlhkom počasí dodá do kvetináčov vody menej.

Irrigatia_C24_hero_v1_72dpi

Keď slnko praží, rastliny potrebujú viac vlahy, solárny systém má viac energie na zavlažovanie. Pri oblačnom počasí, keď rastliny potrebujú menej vlahy, má systém menej energie a tak zalieva menším množstvom vody.

Dripper_greenhouse_72dpiMnožstvo vody pre jednotlivé rastliny je možné tiež regulovať ovládaním na pumpe. Po počiatočnej inštalácií a nájdení optimálneho nastavenia už nemusíte pohnúť ani prstom. Našim prvosienkam vyhovuje odporúčané stredné nastavenie počas suchšieho marcového obdobia. Ak však potrebujete väčšiu kontrolu, návod na obsluhu odporúča ponorenie zalievača do odmerky aby ste zistili koľko vody dostáva každý kvetináč.

Záver solárna závlaha

Plus: Jednoduché, flexibilné, ekologické, vhodné najmä na miestach bez elektrickej prípojky a zdroju vody.

Mínus: Trochu nemotorné skladanie, avšak o nič viac ako pri iných zavlažovacích systémoch.

Irrigatia – Solárny závlahový kvapkový systém



cta solárna závlaha

Celý sortiment k solárnej závlahe nájdete u nás na ecoprodukt.sk

Už od roku 2010 sa pohybujeme vo svete inovatívnych technológii, ktoré riešia problém elektrického pripojenia mimo elektrickej siete - Off grid. Našim cieľom je pomáhať šetriť energiu, pretože ako prax ukazuje úspora nevyrobenej energie je ešte efektívnejšia, ako vyrobená energia.