/Ako si poradí váš telefón s vybitou batériou na letnom festivale? (+ náš malý prieskum)
solarna-energia-letne-festivaly-nabijacky-na-mobil

Ako si poradí váš telefón s vybitou batériou na letnom festivale? (+ náš malý prieskum)

Už sa to blíži. Mnohí z nás sa chystajú na veľké, či menšie letné festivaly v každom kúte Slovenska. Naša bežná výbava na jednu, či niekoľko nocí počíta s dažďom, zimou, či spaľujúcou horúčavou. No až na mieste mnohých z nás zaskočí jeden nedostatok – vybitá baterka v telefóne. Čo robiť?

Stanové mestečká obvykle nebývajú vybavené verejnými zásuvkami. A keby aj, kto by už len rád čakal hodiny, kým sa telefón nabije aspoň na tretinu, aby vydržal nanajvýš do večera?

solarna-energia-letne-festivaly-nabijacky-na-mobil

Prišiel večer, sme plní energie, no náš mobil je na tom opačne.

Koncert našej obľúbenej kapely sa blíži a stojíme pred rozhodnutím. Nechať vybitý mobil v stane, (čo nemusí byť vždy bezpečné), alebo si namiesto tanca a zábavy vystáť nekonečný rad v nabíjačkárni? A potom znova, než si ho o pár hodín prevezmeme nabitý? A samozrejme, prídeme o zábery, ktoré sme si chceli odfotiť, alebo zaznamenať kamerou? Vie sa, že záznam videa veľmi zaťažuje procesor a spotrebúva oveľa viac energie, ako telefonovanie, čo zistíte aj rýchlym zahriatím mobilu. Ani jedno riešenie sa nám nepozdáva. Čo teda robiť?

Prinesme si na festival vlastnú energiu!

Obchod Ecoprodukt.sk je dlhoročným lídrom v oblasti predaja solárnych a dynamo doplnkov. Poďme si vybrať energiu pre náš festival:

Solárne nabíjačky

Sú najpredávanejším sortimentom. Podľa výkonu a rozmeru dokážu nabiť mobil za pár hodín bez potreby elektrickej zásuvky. Mobil pripojíte USB konektorom a o všetko sa postará slnko. Súčasné solárne nabíjačky vážia pár gramov a pokojne ich môžete nosiť celý deň zavesené na ruksaku, alebo prúžku s karabínkou. Pracujú spoľahlivo a nabijú váš mobil do plna. Nielenže je váš mobil stále v pohotovosti a môžete fotiť do nekonečna, všetko je pripravené na večerný koncert.

 

Xtorm Magma solárna nabíjačka robustná, odolná a univerzálna solárna nabíjačka s USB portom a so vstavaným LED svietidlom na čítanie. Solárnu nabíjačku dopĺňa interná 2000mAh batéria, ktorá môže byť použitá na nabitie vašich mobilných zariadení alebo na napájanie štyroch LED svetiel. Tento záložný zdroj energie pre Samsung Galaxy S4 disponuje 3000mAh batériou a integrovaným solárnym panelom. Výkonná 3000mAh batéria tejto nabíjačky má dostatočnú kapacitu nato, aby dokázala dobiť vašu Galaxy S4 na 100%. Je vhodná na cesty ale aj na dennodenné používanie.
Solarna nabijacka YUSolárna nabíjačka Yu je vyrobená z prírodného kremíka a k tomu ju dopĺňa vstavaná 2000mAh batéria. Je vhodná pre rôzne mobilné zariadenia ako smartfóny, GPS navigácie alebo čítačky e-kníh. Toto zariadenie má internú 1200mAh Li-ion batériu. Okrem toho, že ju môžete nabiť pomocou USB alebo elektrickej siete, má táto nabíjačka aj vstavaný solárny panel, vďaka čomu môžete na zisk energie využiť slnečné žiarenie.
Travel Pal solár/dynamo gadget 3v1 má tri základné funkcie. LED svetlo slúžiace ako lampáš, resp. baterka. Zároveň slúži ako záložný zdroj energie pre vaše mobilné zariadenia (mobily, GPS, a pod.) Pomocou USB kábla tak môžete načerpať energiu z internej 800mAh batérie. V prípade potreby dokáže spustiť alarm ktorý je počuť na kilometre ďaleko . SolarBooster je veľmi výkonný 4W solárny panel pre rýchlejšie nabíjanie pomocou slnečného žiarenia. eľkou výhodou je, že tento 4W solárny panel môžete pripojiť priamo k vášmu mobilnému zariadeniu ako smartphone alebo tablet.

Čo ak zradí slnko?

Počuli ste o dyname? Mnohí z nás si predstavia mohutné a ťažké zariadenie, no to je minulosťou. Dnešné dynamo nabíjačky obsahujú efektívne dynamo s perfektne vyladeným prevodom, ktorý na pár otočení okamžite nabije mobil na jeden hovor. Nabíjaniu zo siete by to trvalo takmer hodinu. Takže ak nebudete mať zrovna čo robiť, vysuňte kľuku a pomaličky točte.

záložná batéria s kľukou dynama vám zaručí dobitie vašich elektronických zariadení a to úplne kdekoľvek. Či ju budete využívať dennodenne alebo len v núdzových prípadoch, je len na vás. Dobíjateľná lítiová batéria s kapacitou 2000mAh vás zaručí energiu kedykoľvek a kdekoľvek. 12V nabíjačka od spoločnosti Freeplay vám poskytuje energiu pre váš mobilný telefón, iPod, GPS alebo iné elektronické zariadenie, pre ktoré máte adaptér do autozapaľovača. Pripojte zariadenie, otáčajte kľukou dynama a už nikdy si nemusíte robiť starosti s tým, že sa vám vybije batéria.
Táto šikovná mobilná nabíjačka, určená pre váš iPhone 5/5S/5C má výkonnú 1500mAh batériu. Nabiť ju môžete pomocou USB alebo AC. Záložná batéria má LED indikátor, ktorý vám znázorňuje stav jej nabitia. SCORPION – Solárne / dynamo multifiunkčné rádio Toto malé núdzové rádio ponúka veľký výber pomôcok a funkcií, ktoré budete potrebovať v stave pohotovosti alebo na bežný víkendový výlet do prírody. Nabíja čokoľvek cez USB konektor, poskytuje silné LED osvetlenie a rádiopríjmač
Sol__rna_nab__ja_5198bbca0e95d 

S jej robustnou konštrukciu a výkonným 3,5 W solárnym panelom je táto solárna nabíjačka výbornou voľbou pre aktivity v prírode. Interná batéria dokáže uchovať až 4000 mAh energie. Plné nabitie pomocou slnečného žiarenia trvá tejto nabíjačke iba 8 hodín.

Z__lo__n___bat___50c8cf33b9974
Záložná batéria Xtorm 7300 je vyrobená z lešteného hliníka a kapacita jej vnútornej batérie je 7300mAh. Je to dosť nato, aby dokázala nabiť bežný smartfón, s kapacitou batérie 1400mAh, až 5 krát!

 

Dokonalá energia do vrecka.

Vačšina z našich nabíjačiek kombinuje solárny článok a dynamo do jedného zariadenia, takže teraz vás vybitý mobil na festivale už naozaj nemôže zaskočiť. Cez deň sa stará slnko a v noci dynamo. Kombinované nabíjačky navyše obsahujú vlastné batérie, v ktorých sa cez deň ukladá solárna energia. Potom stačí len pripojiť mobil a ten sa z nej pohodlne nabije bez „práce“.

Nabíjačky obsahujú aj pohotovostné LED svetlá, ktoré osvetlia váš stan, alebo rádiá pre príjem vysielania, ak sa práve nenachádzate na hudobnom festivale, ale napríklad v prírode, v kempe, na chate, či na rybačke.

sola-energia-dynamo-nabijacka-festivaly

Náhodne sme sa opýtali:

(Braňo, 23r.) O solárnej energii som počul. Na strechách bývajú solárne panely. Ale vrecková verzia, to je skvelé, nikdy ma nenapadlo, že takéto niečo existuje“

(Kristína 18r.) Počula som o nabíjačkách, treba ich doma nabiť, potom sa s nimi nabíja mobil. Nevedela som o slnečných nabíjačkách, na Pohodu si s priateľom takú určite zariešime“

(Ľudo, 31r.) Áno, videl som ich niekde, no zdali sa mi príliš veľké a drahé. Nevzal by som si na festival zariadenie za 100 eur. Ale tie od vás sú malé a nestoja ani polovicu. 25 Eur za nabíjačku? Nie je o čom! :.-)

(Miriam 26r.) Neviem, či to potrebujem, na festivaly s ďeťmi moc nechodíme, ale chodíme na turistiku a niekedy aj prespíme v stanoch, to by bolo fajn

(Peter 34r., zákazník, profesionálny fotograf) Mám od vás tašku na zrkadlovku s tým solárnym panelom už rok a nemôžem si sťažovať. Má v sebe silnú baterku, tak nemusím nosiť záložné. Celý deň s výbavou na pleci, to potom cítite každý gram váhy ako sto kíl. Každému doporučujem! 

Už od roku 2010 sa pohybujeme vo svete inovatívnych technológii, ktoré riešia problém elektrického pripojenia mimo elektrickej siete - Off grid. Našim cieľom je pomáhať šetriť energiu, pretože ako prax ukazuje úspora nevyrobenej energie je ešte efektívnejšia, ako vyrobená energia.