/Robustný Off-grid karavan, ktorý sa nebojí aj ťažšieho terénu
karavan-bumo-v-horach

Robustný Off-grid karavan, ktorý sa nebojí aj ťažšieho terénu

Objemný BUMO RV nepatrí zrovna k najkompaktnejším na trhu, ale jeho robustný dizajn ho predurčuje stať sa jedným z najťažších. Nemeckou firmou postavený, malý dom na kolesách, je vyrobený z prírodného materiálu a môže fungovať úplne Off-grid (mimo siete), čo umožňuje absolvovať dobrodružstvá na cestách po svete a prispieť k trvalo udržateľnému rozvoju. Domček je obložený v smrekovej drevenej fasáde a je vybavený fotovoltaikou, kompostovacím WC a môže byť prispôsobený tak, aby zahŕňal aj systém úpravy dažďovej vody či kachle na drevo.

Mini dom BUMO vám umožní vydať sa na prieskum po hlbokých lesoch či do horského terénu. Je vyrobený z celohliníkového rámu a dreveného obloženia, ktoré ponúka silnú ochranu pred nástrahami terénu. Jeho robustné prevedenie skrýva sebestačný systém, ukrytý vo vnútri tohto mini domčeku na kolesách.

solarne-ostrovne-systemy

BUMO je postavený tak, aby bol odolný, fungujúci Off-grid a slúži ako expedičný karavan, využívajúci solárny systém a obsahuje ďalšie systémy, ktoré ho robia 100% sebestačným. Okrem prírodných materiálov môže byť karavan vybavený aj vyššie spomínaným WC, systémom na úpravu dažďovej vody a kachľami na drevo.

Aby tento karavan ponúkal čo najväčší komfort, strecha a podlaha sú izolované ovčou vlnou, zatiaľ čo v stenách bola použitá izolácia z drevených hoblín. V obývacom priestore bola použitá borovica, ktorá dodáva interiéru estetiku. Firma uvádza, že borovicové drevo bolo vybraté pre svoju odolnosť, schopnosť znižovať vysoký tep a rezistencii na baktérie.

Vnútorný obytný priestor tohto domu na kolesách je kompaktný, ale dostatočne vybavený. Obývacia izba má vlastnú pohovku v tvare L, ktorá obklopuje jedálenský alebo pracovný stôl. K dispozícii je aj priestranná kuchyňa so všetkými klasickými spotrebičmi. Priestor na spanie a kúpeľňa sú trochu tesnejšie, no splnia svoj účel. Dubové drevo bolo použité v exteriérovej časti.

solarne-ostrovne-systemy

Zdroj: inhabitat.com     Fotky: bumo.de

Vo firme EcoProdukt pôsobí na marketingovom oddelní a zaoberá sa článkami z oblastí, ako sú solárna energia, Off-grid a zariadenia využívajúce obnoviteľné zdroje pre dom, záhradu a turistiku.