/Najlacnejší karavan na svete? Je to LADA. Koľko teda stojí?

Najlacnejší karavan na svete? Je to LADA. Koľko teda stojí?

Ak vás niekedy lákalo vyskúšať si, aké to je s karavanom prejsť svet, určite ste začali zisťovať ceny týchto vozidiel. Tie sú často v astronomických výškach. Alternatívou je prenájom karavanu, lenže ten sa pri dlhšej ceste môže vyšplhať pekne vysoko. Ak si navyše požičiate karavan po sebe niekoľko rokov, po sčítaní nákladov sa vynára otázka, či neexistuje lacnejší spôsob ako získať karavan. A veru že existuje.

Lacná Lada, lacný karavan

Lada je známa odolnými a pritom lacnými autami. Nehovoríme iba o starých žigulákoch, ale aj o nových modeloch. No a práve ten najlacnejší, Lada Granta, poslúžil ako základ pre tento karavan. Má to jednu obrovskú výhodu. Množstvo veľkých karavanov vyžaduje urobiť špeciálny vodičák, toto auto má však hmotnosť do 3,5 tony.

Ruská spoločnosť Lux Form sa rozhodla vytvoriť pre Grantu obytnú nadstavbu. Nakoniec však vytvorila kompletný karavan. Na trhu nájdete mnoho úprav, ktoré ale nikdy neponúkajú kompletné zázemie karavanu. Táto Lada Granta disponuje maximálnym komfortom pre dve osoby. Kvôli úpravám mierne narástla. Na dĺžku má 5 metrov a jej výška je 2,5 metra. Vpredu sa klasicky nachádzajú dve sedadlá.

To najzaujímavejšie je však vzadu. Nájdeme tam samostatné WC so sprchou, čo je na tak malej ploche doslova zázrak. Nachádza sa tu aj malá kuchynka s varičom, chladničkou a drezom. Samozrejmosťou sú aj úložné priestore. Dvojica ma k dispozícii aj stôl a sedenie. Toto všetko sa dá zložiť a vznikne tak pohodlná posteľ pre dve osoby.

Je tu všetko, čo budete na vašich cestách potrebovať. Najzaujímavejšia je samozrejme cena. Taká Lada Granta sa bude predávať v prepočte za 16 tisíc €! Na karavan je to doslova rozprávková cena. Pokiaľ ste náročnejší a požadujete kvalitnejšie materiály, za príplatok približne 3 900 € dostanete luxusnejší interiér.

vybavenie pre karavany

Zdroj: autojournal.cz (Vojtěch Koval)

Fotky: autojournal.cz

Už od roku 2010 sa pohybujeme vo svete inovatívnych technológii, ktoré riešia problém elektrického pripojenia mimo elektrickej siete - Off grid. Našim cieľom je pomáhať šetriť energiu, pretože ako prax ukazuje úspora nevyrobenej energie je ešte efektívnejšia, ako vyrobená energia.