/Mercedes prerobený na unikátny karavan s dvomi lôžkami a útulným interiérom
spálňa v karavane

Mercedes prerobený na unikátny karavan s dvomi lôžkami a útulným interiérom

Zatiaľ čo väčšina prerábok karavanov v štýle „urob si sám“ skončí len pri jednom projekte, Jack Richens a Lucy Hedgesová premenili ich vášeň v prerábaní vanov a dodávok na karavany v seriózny biznis a postavili na nich svoju kariéru. Ich firma This Moving House, práve dokončila už ich šiesty projekt s názvom Jubel Explorer a výsledok naozaj stojí za to. Kompaktný priestor dodávky bol kompletne premenený na elegantné dobrodružné vozidlo, doplnené o dve miesta na spanie.

Prestavaný interiér dodávky Mercedes Benz Sprinter, ktorý je postavený na pomerne dlhom podvozku, je prekvapivo moderný a úsporný. V prednej časti dodávky sa nachádzajú dve kreslá, ktoré sa otáčajú okolo malého stola a lavičky pre tri osoby, ktorá je oproti nim. Dokopy vytvárajú dostatok priestoru a možností pre stolovanie alebo prácu.

stolík a sedačky v karavane

No v srdci tohto neuveriteľného malého domu na kolesách je kuchyňa a priestor na spanie. Aj keď je neuveriteľne kompaktná, táto kuchyňa je moderným miestom vďaka použitiu matnej bielej a dreveného obloženia nábytku. Biely drez je umiestnený priamo pred vodovodným kohútikom a hneď vedľa sa nachádza sporák s dvoma horákmi či malý kuchynský pult umiestnený z druhej strany. Pre získanie viac priestoru sa panely linky dajú jednoducho zložiť.

kuchynka v karavane

Vedľa tejto útulnej kuchynky sa nachádza posteľ umiestnená v zadnej rohovej časti karavanu. Vedľa tohto lôžka vedú malé schody priamo do zaujímavej poschodovej postele, pripomínajúcej malý bunker. Toto dispozičné riešenie sa stalo tzv. unikátnym „podpisom“ ich firmy pri prestavbe vozidiel na karavany. Miesta sú vybavené matracmi a lampičkami na čítanie, no v ponuke je aj možnosť úpravy na mieru,kde získate špeciálne matrace alebo zaťahovacie záclony pre viac súkromia.

poschodová posteľ v karavane

Pre zachovanie čo najviac miesta a komfortu je karavan vybavený množstvom úložného priestoru. Schody vedúce do poschodovej postele ukrývajú množstvo odkladacieho priestoru. Hlavné lôžko má pod sebou taktiež vysúvacie zásuvky s úložným priestorom. V zadnej časti karavanu sa nachádzajú dodatočné úložné priestore s dostatkom miesta. Tento karavan s názvom Jubel Explorer, bol urobený ako čiastočné off-grid vozidlo s naftovým vyhrievaním, ktoré pomáha udržať vnútorný priestor v teple a komforte. Výkon zabezpečuje elektrický systém na 12 V či amerických 110VAC a karavan tiež disponuje nádržou s 21 galónmi (cca 79 litrov) vody.

postel a úložné priestory

Doplnením zariadenia ako je solárny ostrovný systém pre karavany, ktorý by sa umiestnil na strechu karavanu, by sa vozidlo stalo plne vybaveným domčekom na kolesách, pripraveným čeliť najrôznejším dobrodružstvám.

Zdroj: www.inhabitat.com     Fotky: www.timhall.photography

vybavenie pre karavany

Vo firme EcoProdukt pôsobí na marketingovom oddelní a zaoberá sa článkami z oblastí, ako sú solárna energia, Off-grid a zariadenia využívajúce obnoviteľné zdroje pre dom, záhradu a turistiku.