/Futuristický príves so solárnymi panelmi, aj pre malé autá
futuristický solárny príves

Futuristický príves so solárnymi panelmi, aj pre malé autá

Niet pochýb o tom, že cestovné prívesy sa stávajú čoraz populárnejšími pre ľudí, ktorí chcú ísť Off-grid (fungovať bez sietí), a to najmä počas cestovania a kempovania. Príves Polydrop, ktorý má dĺžku 3,6 m a váži len 350 kg, je impozantnou voľbou pre vaše dobrodružstvo. Tento cestovný príves,vytvorený architektonickým dizajnérom Kyung-Hyunom Lew, má ľahký rám a pohodlne sa v ňom vyspia dvaja ľudia. Pre minimalistického cestovateľa má takmer všetky základné prvky.

auto so solárnym prívesom

Prototyp 2017 bol taký ľahký, že dizajnér s ním bol schopný celý rok cestovať iba s malým autom so štvorvalcovým motorom. Pozornosť, ktorú získal model 2017, ovplyvnila novšiu verziu 2019 s vylepšenými časťami.

ľudia v prívese
výhľad zo solárneho prívesu

Vo vnútri drevenej kabíny priskrutkovanej k hliníkovému rámu, sa nachádza malý dvojmiestny matrac, tri skladovacie kútiky, dve USB zásuvky a odvetrávaná strecha. Interiér je osvetlený zapusteným LED osvetlením a hrubá izolácia chráni cestovateľov pred každým počasím, zatiaľ čo šetrí energiu. Vyhrievanie riadené termostatom, osvetlenie a elektronický systém sú napájané solárnym panelom.

vnútro solárneho prívesu

V zadnej časti je k dispozícii aj kuchynský kút so skrinkami na elektrické prípojky, ako aj dve úložné zásuvky. Polydrop neponúka veľa kuchynského priestoru, ale tvorcovia si dali záležať na tom, aby mal všetky náležitosti pre kempovanie na mieste s oddelenými zariadeniami, ako sú toalety a sedenie.

solárny príves v lese

Nejde o cestovný príves vašich starých rodičov. Polydrop má tvar polygonizovanej slzy s moderným dizajnom a futuristickým pocitom. Bezpečnú jazdu zaistí odpruženie a hydraulické brzdy.

solárny príves na ceste

Pre nenáročného cestovateľa, ktorý potrebuje len miesto na odpočinok a malý úložný priestor, je Polydrop vhodnou voľbou. Elegantná jednoduchosť a moderný dizajn sú ideálne pre tých, ktorí hľadajú niečo menej mohutné, ako tradičný príves, ale pohodlnejšie ako stan.

Zdroj: inhabitat.com    Fotky: curbed.com

vybavenie pre karavany

Pôsobí ako externá autorka článkov pre Ecoprodukt. Zaoberá sa článkami a zaujímavosťami z rôznych oblastí, týkajúcich sa zelenej energie, obnoviteľných zdrojov a ECO riešení.