/Brilantný mini dom na kolesách môže byť váš za 49 tisíc €

Brilantný mini dom na kolesách môže byť váš za 49 tisíc €

Mini domy (Tiny house) existujú v mnohých tvaroch a veľkostiach. Kanadskej spoločnosti Mint Tiny House Company sa podarilo vytvoriť jeden z najzaujímavejších malých domov, aké sme zatiaľ videli. Okrem priestranného interiéru s dvoma podkrovnými priestormi, zahŕňa aj niekoľko trvalo udržateľných prvkov, ako je LED osvetlenie a kompostovacia toaleta.

tiny-house-na-kolesách

Mint Tiny House Company so sídlom v Kanade je známa svojím talentom na konštruovanie malých domov. Ich najnovší model Napa prichádza v dvoch veľkostiach – 6,7 m a 7,9 m. Obe možnosti majú exteriér z cédrového obkladu s plechovou strešnou krytinou. Šikmá strecha pridáva vo vnútri viac mesta tak, aby v ňom mohli byť dve podkrovia a vytvára pocit domova.

tiny-house-interiér
tiny-house-kuchyňa

Napa v interiéri používa ostré biele LED osvetlenie a vytvára prirodzene presvetlený moderný obytný priestor. Svetlý interiér pekne kontrastuje so stropom z rustikálneho dreva a tmavou laminátovou podlahou.

mini-dom-kuchyňa
mini-dom-interiér-kuchyňa

Obývačka sa nachádza na jednom konci domu a ponúka dostatok priestoru pre pohovku, ktorá sa dá rozložiť na dvojmiestnu posteľ pre hostí. Domáci kuchári si zamilujú plne vybavenú kuchyňu so skrinkami a priestornou pracovnou doskou. Za kuchyňou sa nachádza kúpeľňa so sprchovým kútom, kompostovacou toaletou, sušičkou a práčkou.

mini-dom-spálňa
mini-dom-kúpeľňa
mini-dom-pri-ceste

Na každej strane sa nachádza spací podkrovný priestor, ku ktorému vedú na jednej strane schody a na druhej nástenný rebrík. Rovnako, ako aj zvyšok domu, sú podkrovia svetlé a vzdušné. Jeden môže slúžiť ako hlavná spálňa, zatiaľ čo ten druhý môže byť hosťovskou izbou, skladovacím priestorom, alebo pracovňou. Doplnenie solárnych a fotovoltaických panelov na ohrev vody, by dotiahlo tento mini dom takmer k dokonalosti.

Zdroj: inhabitat.com     Fotky: Mint Tiny House Company

Pôsobí ako externá autorka článkov pre Ecoprodukt. Zaoberá sa článkami a zaujímavosťami z rôznych oblastí, týkajúcich sa zelenej energie, obnoviteľných zdrojov a ECO riešení.