/uTrees – solárne stromy ako mestské osvetlenie s masívnym výkonom

uTrees – solárne stromy ako mestské osvetlenie s masívnym výkonom

uTrees – solárne stromy ako mestské osvetlenie s masívnym výkonom

Solárna energia slúžiaca na rozsvietenie nočného mesta je realite bližšie, než si dokážete predstaviť. Koncepcia Xabiera Pereza de Arenaza je jedným z najviac realistických pojmov „slnečnej generácie“.

Tieto stromy majú modulárnu konštrukciu a môžu byť inštalované kdekoľvek, kde sa nájde pár cm2 na osadenie podpornej tyče. Elektromotor zabezpečuje plynulé otáčanie strom za slnkom, aby boli solárne listy vždy optimálne nastavené slnečnému žiareniu. Na každom je 77 solárnych buniek, každá generuje 2,5 Wattu za deň. To znamená, že celý strom strednej veľkosti vyrobí za deň neuveriteľných 13,86 kWatt!
Táto futuristická výbava mestského mobiliáru reprezentuje krásny organický dizajn. Obsahuje Wi-Fi antény. Využíve úsporné LED osvetlenie. Je zdrojom 100% čistej energie pre verejné použitie. Neprodukuje CO2 a šetrí veľa peňazí na verejné osvetlenie v mestách.

údaje: Svetlo: spotreba 40W/12 prevádzky
Solárny list: výkon 192,5 Watt alebo za 3 dni nabije 12V batériu 120A využitím 1440 Wattov solárneho výkonu. produkcia
CO2: 0%
montáž: fraktálová matematika vzhľad podľa potreby. struktura solarne
utrees solárne osvetleniesolárne stromy svetlosolar treesolárne osvetlenie
zdroj: http://futuristicnews.com/

Už od roku 2010 sa pohybujeme vo svete inovatívnych technológii, ktoré riešia problém elektrického pripojenia mimo elektrickej siete - Off grid. Našim cieľom je pomáhať šetriť energiu, pretože ako prax ukazuje úspora nevyrobenej energie je ešte efektívnejšia, ako vyrobená energia.