/Tórium ako zdroj energie, hoci aj pre auto. 8 gramov paliva vydrží 100 rokov.
alternativne-zdroje-energie-torium-automobily-

Tórium ako zdroj energie, hoci aj pre auto. 8 gramov paliva vydrží 100 rokov.

Ak by bol váš automobil poháňaný touto exotickou látkou, nemuseli by ste už nikdy tankovať. Vozidlo skončí svoju životnosť skôr, ako palivový článok a v skutočnosti by prežil aj vás.

Tórium: čistá a lacná energia pre všetkých

Spoločnosť Laser Power Systems vytvorila koncepciu motoru auta, ktoré je poháňané tóriom. Prvok je slabo rádioaktívny. Pomocou neho a laserového lúča sa ohrieva voda, ktorá sa mení na paru a poháňa malú turbínu produkujúcu elektrickú energiu.

20 miliónov krát viac energie, ako rovnaké množstvo uhlia.

Tórium je jeden z najhustejších prvkov na planéte a vyskytuje sa v horninách zemskej kôry. Malý kúsok tohto kovu v sebe skrýva 20 miliónov x viac energie, ako rovnaký kus čierneho uhlia. Preto je ideálnym zdrojom energie. No podľa vedenia spoločnosti sa tórium v autách tak skoro nevyskytne. Automobilky nemajú záujem. Zatiaľ je pre nich lukratívny motor spaľujúci plyny a potrvá niekoľko desaťročí, kým si tórium získa ich pozornosť. Preto sa spoločnosť sústreďuje na iné odvetvia, ako automobilové motory.

solarna-nabijacka-outdoor-sport-mobil-tablet-adapter-nabit-festival-01
Vďaka predaju eko-výrobkov v našom Eshope vám môžeme prinášať tieto zaujímavé články.

Riaditeľ spoločnosti Charles Stewens vídí potenciál v napájaní ostatného sveta energiou z Tória. Dokážu skonštruovať malé turbíny o veľkosti klimatizačnej jednotky, ktoré poskytnú lacnú energiu firmám, reštauráciám, hotelom, aj domácnostiam, alebo i celým mestám ďaleko od verejnej elektrickej siete.

Bez obáv. Strach z radiácie je neopodstatnený.

Tórium je rádioaktívne, no vyžaduje slabé žiarenie alfa, ktoré môže byť bezpečne odtienené tenkým listom hliníkovej fólie. Počas röntgenu zubu dostanete niekoľko násobne vyššiu dávku radiácie, než pri vystavení žiareniu z Tória.

Zdroj: http://truthseekerdaily.com/2013/12/thorium-powered-car-drive-100-yrs-on-8-grams-of-fuel-2/

 

Už od roku 2010 sa pohybujeme vo svete inovatívnych technológii, ktoré riešia problém elektrického pripojenia mimo elektrickej siete - Off grid. Našim cieľom je pomáhať šetriť energiu, pretože ako prax ukazuje úspora nevyrobenej energie je ešte efektívnejšia, ako vyrobená energia.