/Robotické šarkany chce Google premeniť na veterné farmy
roboticke-sarkany-google-ciste-energie-obnovitelne-zdroje-elektricka-energia-veterna-farma-

Robotické šarkany chce Google premeniť na veterné farmy

Akvizícia spoločnosti Google  naznačuje silnú budúcnosť veternej energie. Kúpili firmu Bay Area. Ktorá vyvinula robotické šarkany. Energiu generujú pomocou veterných turbín, ktoré pomocou kábla posielajú čistú energiu do autonómnych zdrojov od Makani Power.

Ako fungujú elektrické šarkany?

V podstate pripomínajú ľahké lietadlo, no sú pevne ukotvené o bóju na zemi a vo vzduchu rotujú. Poháňa ich sila vetra a vztlaku. Oproti tradičným veterným turbínam sú až 5x účinnejšie a aj tichšie. Ich hlavnou prednosťou je šak cena, ktorá je len zlomok oproti turbínam na stĺpoch.

Prečo taký záujem od Google?

Google využíva obrovské množstvo elektrickej energie a priznáva rozpaky nad spotrebou fosílnych palív a produkcie skleníkových plynov. Tak sa aktívne snaží využiť obnoviteľné zdroje a investuje aj do veterných fariem, ktoré zbierajú energiu napríklad pomocou týchto lietajúcich robotov.

Zdroj:  http://www.popsci.com/technology/article/2013-05/robot-kite-power-generators-could-make-sky-wind-farm?dom=PSC&loc=recent&lnk=9&con=robotic-kite-power-could-turn-the-sky-into-a-wind-farm

Article by  Kelsey D. Atherton

Už od roku 2010 sa pohybujeme vo svete inovatívnych technológii, ktoré riešia problém elektrického pripojenia mimo elektrickej siete - Off grid. Našim cieľom je pomáhať šetriť energiu, pretože ako prax ukazuje úspora nevyrobenej energie je ešte efektívnejšia, ako vyrobená energia.