/Revolučnej veternej turbíne Invelox stačí slabý vánok a generuje o 600% viac energie, než bežné vrtuľové turbíny.(video)
sheerwind-INVELOX-veterna-turbina-vyroba-energie-blog-ecoprodukt-obnovitelne-zdroje-

Revolučnej veternej turbíne Invelox stačí slabý vánok a generuje o 600% viac energie, než bežné vrtuľové turbíny.(video)

Spoločnosť SheerWind (USA) predstavila projekt Invelox – veterný tunel na báze turbíny. Dokáže vyprodukovať až o 600% viac energie, než bežné listové/vrtuľové turbíny. Po rozsiahlom testovaní v teréne Invelox výrazne prekonáva tradičné vrtule. Navyše znižuje inštalačné náklady na menej než 750 USD na kilowatt.

Ako to funguje?

Energetický systém Invelox zachytí aj slabý prízemný vánok, ktorý prúdi cez zužujúci sa tunel ku generátoru elektriny v dolnej časti turbíny. Zúženie tunela spôsobí zrýchlenie prúdu vzduchu až na 65 km/hod. Na rozdiel od iných veterných elektrární minimalizuje dopad na životné prostredie. Môže pracovať pri rýchlosti vetra, skôr vánku iba 1,6 km/hod, aby vydalo rekordných 72% svojho výkonu.

Bez štátnych dotácií!

Áno! Invelox je tak lacná a efektívna, že si nevyžaduje miliónové štátne dotácie, aby bola zisková. To všetko robí z Invelox-u unikátny obnoviteľný zdroj. Môže byť integrovaný do akejkoľvek energetickej infraštruktúry.

sheerwind-INVELOX-veterna-turbina-vyroba-energie-blog-ecoprodukt-obnovitelne-zdroje-

Porážka pre atómové lobby!

Naša spoločnosť pracuje v oblasti veternej energie, ktorá by sa sotva dala považovať za životaschopnú. Náklady na výrobu 1 MWhod dosiahli len 10 dolárov, čo robí z našej technológie významného hráča v oblasti priemyselnej výroby energie.

 veterna turbina

zdroj: http://inhabitat.com/sheerwinds-invelox-wind-turbine-can-generate-600-more-energy-than-conventional-turbines/

article by Timon Singh

Už od roku 2010 sa pohybujeme vo svete inovatívnych technológii, ktoré riešia problém elektrického pripojenia mimo elektrickej siete - Off grid. Našim cieľom je pomáhať šetriť energiu, pretože ako prax ukazuje úspora nevyrobenej energie je ešte efektívnejšia, ako vyrobená energia.