/Urob si sám: Solárna pec na pizzu (videonávod)
solarna-pec-na-pizzu-urob-si-sam

Urob si sám: Solárna pec na pizzu (videonávod)

Upiecť dobrú pizzu, to je celá veda. Mnoho moderných sporákov je vybavených ekvivalentom tejto funkcie, no najlepšie pizza chutí, ak je upečená v peci. Pece na tuhé palivo jej dodajú dymovú príchuť a do hneda upečenú kôrku. Podobný výsledok vám poskytnú aj elektrické pece. Tie pracujú pri teplotách okolo 300°C a vyžadujú si napájanie 380V. Dobrú pizzu si teraz môžete upiecť aj u vás na záhrade pomocou solárnej pece. Jednoduchá konštrukcia a dobrý nápad úplne stačí. 

Solárna energia má obrovskú silu. Stačí ju len správne využiť a zachytiť účinným prostriedkom. Má nulovú spotrebu energie, takže vás pizza nebude stáť viac, než suroviny a pár eur na stavbu pece. Pozrite si videopopis, z ktorého je celkom jasné, ako na to.

solarna-pec-na-pizzu-urob-si-sam

Jednoduchý slnečný kolektor ako rúra zachytáva dvojnásobok solárnej energie pomocou reflexného panelu z ALU fólie. Vďaka tomu sa teplota v komore blíži k ideálnym 300°C, pri ktorých sa vám isto podarí upiecť chutnú pizzu ako z pizzerie. Môžete v nej úsporne variť jedlá, či opiecť zemiaky.

solarna-nabijacka-outdoor-sport-mobil-tablet-adapter-nabit-festival-01
Vďaka predaju eko-výrobkov v našom Eshope vám môžeme prinášať tieto zaujímavé články.

Už od roku 2010 sa pohybujeme vo svete inovatívnych technológii, ktoré riešia problém elektrického pripojenia mimo elektrickej siete - Off grid. Našim cieľom je pomáhať šetriť energiu, pretože ako prax ukazuje úspora nevyrobenej energie je ešte efektívnejšia, ako vyrobená energia.