/Bizardné zdroje energie, časť 3 Čižmy ako nabíjačka pre telefóny

Bizardné zdroje energie, časť 3 Čižmy ako nabíjačka pre telefóny

 

Bizardné zdroje energie, časť 3 Čižmy ako nabíjačka pre telefóny

Britský telekomunikačný gigant Orange našiel spojenie medzi vybitými batériami a pohybom nôh. Našiel dobrý spôsob, ako využiť teplo, ktoré sami produkujeme pri pohybe. Ideálne však pri dupaní, behu, najskôr však pri tanci.


Topánky vyvinul Orange spolu s energetickou spoločnosťou GotWind v snahe udržať ľudí v spojení počas megafestivalu Glastonbury. Čižmy Orange Power Wellies vidieť takmer na každom kroku na všetkým Open Air festivaloch po krajine. Nepotrebujú nič, než teplo nositeľa.
Prenášajú zmenu teploty priamo do akumulátora v topánke počas celého dňa. Večer môže užívateľ jednoducho pripojiť svoj mobil k čižme a pohodlne si ho dobiť naakumulovanou energiou. Nespoliehajte sa však na rýchle dobytie. Museli by ste chodiť aspoň 12 hodín, aby sa mobil dobil na 1 hodinu prevádzky.

Urýchliť proces môžete skor behom, či tancom, tiež aj prechádzkou v chladnejšom prostredí. Čim je väčší rozdiel v teplote okolia a vnútra čižmy, tým rýchlejšie sa batéria dobije.
nabijacka na mobilzdroj: http://gajitz.com/

Už od roku 2010 sa pohybujeme vo svete inovatívnych technológii, ktoré riešia problém elektrického pripojenia mimo elektrickej siete - Off grid. Našim cieľom je pomáhať šetriť energiu, pretože ako prax ukazuje úspora nevyrobenej energie je ešte efektívnejšia, ako vyrobená energia.